Skip to main content

Lokker boligkjøpere i Asker med BMW

RINGVEIEN: Midt i villabebyggelsen på Gullhella har utbygger Sagen Eiendomsutvikling kjøpt to villaer på to ulike tomter. Den ene er pusset opp og solgt, den andre skal rives og erstattes med et stort leilighetsbygg. F.v.: Marius Sagen i Sagen Eiendomsutvikling og Sverre Nielsen i DNB Eiendom.

Salget av eksklusive leiligheter på Gullhella går trått. Megler tyr nå til alternative metoder.

Sagen Eiendomsutvikling og DNB Eiendom vil sammen selge 11 eksklusive leiligheter i prosjektet Gullhellapynten. Det salget går trått; kun tre av 11 boliger er solgt. Nå vil megler Sverre Nielsen i DNB Eiendom gi en gratis BMW i3 elbil til neste kjøper.

Bilen er verdt 285.000 kr og overleveres kjøper ved overlevering av leiligheten, står det i annonsen (ekstern lenke).

Det er Finansavisen som torsdag skriver om sviktende salg av nyboliger på Østlandet, og avisen omtaler Gullhellapynten som et av prosjektene som går tregt. Forbrukerombud Elisabeth Lier Haugseth sier at denne typen markedsføring ikke er ulovlig, men at praksisen er uheldig, siden det kan trekke forbrukers oppmerksomhet bort fra kjøp av bolig, som det egentlig handler om. Sverre Nielsen i DNB Eiendom sier til Finansavisen at han mener at de «ikke drar det for langt».

Budstikka skrev i mai og juni om prosjektet, der blokken med 11 leiligheter skal plasseres i en vestvendt skråning. Totalt 37 naboer har protestert mot prosjektet og henviser til tinglyste servitutter om at strøket skal bevares som villaområde. De krever også at Ringveien, som er adkomstvei, utbedres.

Et enstemmig byningsråd har sagt ja til blokkplanene, mens naboene på sin side klaget saken inn for Fylkesmannen. Billigste leilighet i prosjektet koster 7,4 mill. kr, mens den dyreste koster 13,9 mill. kr.

LES MER: Boligutbygger får advarsel for kjørevei til egen tomt

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.