– Jeg ser det som en utfordring at det i dag står seks russebusser ved innkjøringen til skolen. Vi er bekymret for trafikksikkerheten for elevene og fremkommeligheten for trafikk til og fra skolen, blant annet for busstransport av våre elever, sier rektor Anne-Helen Bjørnskau.

Både busser og lastebiler har brukt stedet som oppbevaring i lengre tid, men onsdag morgen var det spesielt ille. Da sto seks store russebusser i innkjøringen til skolen. Også en rundkjøring hvor foreldre setter av barna som kjøres til skolen var okkupert.

LES OGSÅ: Rådyr russe-rulling

– Det betyr at foresatte må kjøre helt frem til skolen, noe vi ikke ønsker. Veien blir også uoversiktlig og mer trafikkfarlig, både for barna som går der og trafikken til og fra Bærumsveien, hevder rektor.

– Står lovlig i dag

Bjørnskau forteller at skolen også hadde problemer med russen før 17. mai.

– Da de holdt på med bilene som sto parkert var mange av elevene borte ved russen. Flere av bussen sto åpne. Nå håper jeg kommunen setter en stopper for dette med et parkeringsforbud.

– Bussene står lovlig der i dag, men nå vil vi følge med fremover og se om de blir fjernet. Blir de stående vil vi nok sette opp et parkering forbudt-skilt. Vi regner med at bussene fjernes ettersom russetiden er over, sier Trond Østbøll i Bærum kommunes avdeling for vei og trafikk.

LES OGSÅ: Hærverk på tre vogntog

– Et forbigående problem

Østbøll sier kommunen har sett på dette som et forbigående problem.

– Russen har ikke mange plasser hvor de kan sette fra seg bilene og et sted må de jo stå. Parkerer de andre steder kan det by på større problemer, sier Østbøll.

Han vil ta kontakt med eierne hvis de ikke ruller bort fra skolen.

En av bussene som er plassert på kanten av veien er den tidligere Eikeli-bussen «Landslaget». Den er nylig kjøpt av neste års russ ved Ullern videregående skole og Oslo handelsgymnasium.

LES OGSÅ: Russen elsker denne mannen

– Vi skal fjerne bussen

– Bussen skal ikke stå der i en evighet. Vi skal ha den på EU-kontroll før vi flytter den til et annet sted, forteller Alexander Skeppeland Hole som går på Handelsgym i Oslo.

– Blir det forbudt å stå der vil vi selvfølgelig fjerne bussen. Veien inn til skolen er uansett ikke noe godt sted å stå, bussen er veldig utsatt for innbrudd og hærverk der den står nå ved innkjøringen til skolen, sier han.

LES OGSÅ: Sykehus-barn fikk "rulle" med russen