Skip to main content

Loe informerte selv advokaten om påståtte lekkasjer

SÅ INNSLAGET: Erik Loe så innslaget på TV 2 torsdag kveld der det ble hevdet at politiet vil innstille på tiltale i Gunnarsson-saken. FOTO: JOAKIM S. ENGER
SÅ INNSLAGET: Erik Loe så innslaget på TV 2 torsdag kveld der det ble hevdet at politiet vil innstille på tiltale i Gunnarsson-saken. FOTO: JOAKIM S. ENGER

Erik Loe informerte selv sin advokat om at TV 2 nå påstår at politiet innstiller på tiltale i Gunnarsson-saken.

– Jeg sendte en sms til John Christian Elden (advokaten, red.anm.) i går kveld etter at jeg så TV 2-innslaget, sier Erik Loe.

Ifølge den tidligere styrelederen i Stabæk Fotball, har advokaten hans ikke hørt noe fra politiet i saken om Veigar Pall Gunnarssons overgang fra Stabæk til Vålerenga sommeren 2011.

LES OGSÅ: Politiet vil ha tiltale i overgangssaken

Loe fikk i går bekreftet fra Elden at han ikke hadde fått noe informasjon fra politiet om de kommer til å innstille på tiltale eller ei.

– Hvordan reagerer du på at det virker som det er lekkasjer i denne saken nå?

– Jeg er selvfølgelig lite glad for å bli utsatt for dette, svarer han.

– Og hva tenker du om en eventuell tiltale?

– Det vil jeg ikke kommentere før det eventuelt kommer en tiltale, svarer Erik Loe.

– Ingen kommentar

Påtaleleder Stine Karlsen ønsker fredag formiddag ikke å bekrefte eller avkrefte TV2s opplysninger.

– Jeg kan ikke kommentere innstillingen, sier Karlsen.

Hos Oslo Statsadvokatembeter får Budstikka opplyst at statsadvokat Torunn Gran fredag er i retten. Tidligere denne uken bekreftet hun at saken var på vei inn fra Asker og Bærum politidistrikt.

– Vanligvis bruker vi fra 14 dager til en måned på våre vurderinger, sa Gran.

LES OGSÅ: Møter statsadvokaten igjen torsdag i Stabæk-saken

Opplysningene om at politiet innstiller på tiltale kan eventuelt også ramme tidligere sportsdirektør i Vålerenga, Truls Haakonsen. Han forsvares av Sandvika-advokaten Peder Morset.

– Jeg vil ikke uttale meg om dette før statsadvokaten har tatt sin beslutning, sier Peder Morset.

Tidligere styreleder Lars Holter Sørensen i Stabæk AS forsvares av advokat Pål M. Andreassen. Han er for tiden på ferie i USA.

Trakk seg som leder

Erik Loe valgte å tre til side som styreleder i Stabæk Fotball mens doms- og sanksjonsutvalget i NFF startet behandlingen av saken for snart ett år siden.

Han var i denne perioden også en aktuell kandidat til presidentvervet i NFF, men trakk seg også fra dette.

En drøy måned senere slo politiet til mot han og Stabæks sportslige leder Inge Andre Olsen, samt Vålerengas sportslige leder Truls Haakonsen. De ble alle tatt inn til avhør og siktet.

Senere ble det også tatt ut siktelse mot tidligere styreleder i Stabæk AS, Lars Holter Sørensen, og styremedlem Tor Q. Aaserød.

– Har tatt lang tid

Politiet har nå jobbet med denne saken i nesten ett år. I sommer ble den sendt videre til statsadvokaten, men de sendte den i retur med ønske om mer etterforskning.

– Har du noen formening om tiden har jobbet for eller imot deg?

– Det har jeg og de andre siktede diskutert oss imellom, men det vil jeg ikke kommentere overfor dere, svarer Erik Loe.

LES OGSÅ: Alt om Gunnarsson-saken

Er i Stabæk-miljøet

Selv om Erik Loe ikke har hatt noen verv i Stabæk mens etterforskningen har foregått, har den mangeårige Stabæk-lederen vært på kampene og er aktiv i miljøet rundt klubben sin.

– Jeg har møtt en fantastisk varme og støtte i alle deler av Stabæk-miljøet det siste året. Jeg har følt sterkt at jeg har blitt tatt godt vare på. Det har vært et lettelse opp i det hele, avslutter Erik Loe.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.