Skip to main content

Livredd for å ryke ut av kveldens Idol

SYNGER KARPE DIEM: I kveldens TV2-sending skal Kamilla spille piano og synge «Spis din syvende sans». – Jeg gleder meg, sier hun. foto: TV2

Kamilla Wigestrand har vært blant deltagerne med færrest stemmer to fredager på rad. Til tredje livesending håper hun på drahjelp fra hjemkommunen. – Har lite å si, mener artist Tuva Livsdatter Syvertsen.

– Jeg føler selv at jeg har en innertier til kveldens sending, sier Kamilla Wigestrand fra Asker.

Tema for kveldens Idol-sending, der 21-åringen er en av ni gjenværende deltagere, er «norsk på norsk». Asker-jenta har valgt å tolke Karpe Diems «Spis din syvende sans».

– Jeg vil bruke piano på scenen og da er jeg i mitt rette element. Forhåpentligvis får jeg vist både dommerne og publikum at jeg kan få det til, sier Kamilla.

I de to foregående TV-sendingene har hun vært blant deltagerne med færrest stemmer, tross relativt gode tilbakemeldinger fra dommerpanelet.

OPPDATERT: Kamilla suser videre i Idol etter fredagens opptreden.

LES OGSÅ: Kamilla er landets yngste hitmaker

Positive tilbakemeldinger

– Det du ikke har på vokal tar du igjen med en vill formidlingsevne, sa dommer og musikkbransjeveteran Silje Larsen Borgan da Kamilla hadde fremført «Hei, her er jeg» av Trang fødsel sist fredag.

– Jeg tror du vil nå langt i konkurransen, mente dommer Gunnar Greve.

Selv om Kamilla stort sett også får positive tilbakemeldinger fra folk, har hun manglet de avgjørende stemmene fra publikum.

– Jeg tror innerst inne at askerbøringer håper at jeg skal gjøre det bra, men at de ikke gir sin stemme til meg når jeg ikke leverer, sier Kamilla.

LES OGSÅ: Idol-Kamilla: – Var aldri i tvil om låtvalg før kveldens sending

Lignende erfaringer gjorde Valkyrien Allstars-vokalist Tuva Livsdatter Syvertsen da hun deltok i «Det store korslaget» i 2010 og «Stjernekamp» i 2012.

Geografi ikke avgjørende

– Min erfaring er at jo lenger nord du kommer fra, jo større tilhørighet og lojalitet føler folk på. Da kan du være sikker på at du får stemmer bare fordi du er fra en liten plass. Kommer du fra Asker er det ikke det det handler om, tror den etablerte artisten, som selv er bosatt på Brønnøya.

– Folk kjenner ikke på «ansvaret» for å få en deltager videre på samme måte, sier hun.

Tuva, som kom til finalen i Stjernekamp, har istedet mer tro på utholdenhet og kjendisfaktoren.

– Er du med lenge nok blir du et kjent ansikt folk ønsker å ha med videre, uansett om du er fra Namsos eller Asker, sier hun.

Stolt av innsatsen

Kamilla Wigestrand innrømmer at det har vært tøft å stå på scenen og vite at hun kan ryke ut hvert øyeblikk.

– Jeg har vært forberedt på det, begge gangene, men det er veldig kjipt å tenke på at det skal være slutt allerede, sier hun.

I kveld håper Kamilla hun får vist en ny side av seg selv, som forhåpentligvis står til stående.

– Jeg sier til meg selv: Du er en av ni blant tusenvis av påmeldte. Nå skal du gjøre askerbøringene stolte!

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.