Skip to main content

Lite vann igjen i Burudvann

FØR OG NÅ: Bildet til venstre viser Burudvann fra en vanlig sommerdag i 2012. På bildet til høyre kan du se hvordan Burudvann ser ut i dag, fredag 9. oktober.

Arbeidet med tappingen av Burudvann nærmer seg slutten.

Akkurat nå ser det populære badeplassen og turområdet nesten ut som en scene fra Armageddon, med sitt øde landskap og mørke jordfarger. Der det for bare noen måneder siden var innsjø og badegjester, er innsjøen nær sagt tappet for vann.

– Det ser dramatisk ut, men vi har bare tappet tre meter. Ser man litt utover kan man se at det fortsatt er noe vann igjen, sier Ole Kristian Johansen, spesialkonsulent i natur og idrett i Bærum kommune.

 

TOMT FOR VANN: Bildet er tatt ved begynnelsen av badeplassen. Nå er det tappet tre meter vann ut av Burudvann.

Har tatt tre meter

I midten av august ble det iverksatt et omfattende arbeid for å reparere demningen ved Burudvann i Lommedalen. Rehabiliteringen gjøres for å forbedre anleggets stabilitet. Ved oppstart mente man at det måtte tappes inntil fire meter vann for å kunne gjennomføre arbeidene.

– Nå ser det ut til at et holder med de tre meterne som er fjernet, sier Johansen.

LES OGSÅ: Frykter for ferskvannskjellene i Burudvann

Fyller snart opp igjen

Han forteller at kommunen er i rute med rehabiliteringen og regner med å være ferdig med det meste av arbeidet før jul.

– Da kan vi sannsynligvis fylle opp vannet igjen. Siden vi skal ha en naturlig oppfylling er vi avhengig av nedbør og tilsig fra bekker, sier Johansen.

I beregninger gjort for kommunen antok man at det ville ta 90 dager å fylle opp fire meter. Nå kan tiden bli noe kortere.

 

VED HAUGEN GÅRD: Dette bildet er tatt i motsatt ende av badeplassen. Også her er vannstanden blitt betydelig mindre den siste måneden.

Sperret turområde

Ifølge Johansen vil badeplassen og arbeidet med den nye demningen være ferdigstilt til våren.

– Vi har forlenget demningen i enden mot badeplassen, men her gjenstår det fortsatt endel støping. Vi skal også bygge en bro av tre over overløpet, på motsatt side av badeplassen, sier Johansen.

 

NY DEMNING: I enden av badeplassen ved Burudvann kommer det nå en ny og større demning.

Mens arbeidene pågår er Burudvann stengt for turgåere. Rundt vannet skal det være sperret med plastgjerde/sikringsgjerde.

- Det er området ved demningen som er mest risikofylt å være i nærheten av, sier Johansen.

Det er KF Entreprenør som skal gjennomføre arbeidene som kommer til å koste rundt 6 millioner kroner.

I bilde-sliden under kan du trekke pilen frem og tilbake for å se hvor mye vann som er tappet i Burudvann siden 31. august og frem til i dag, fredag9. oktober.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.