Skip to main content

Leter etter biler etter mistenkelig oppførsel ved flere adresser

FUNNET: Denne Mazdaen ble funnet ved 19.15-tiden etter at den ble satt i sammenheng med flere mistenkelige episoder ved flere adressen i Bærum onsdag kveld.

Politiet har funnet én, men leter etter en bil til etter mistenkelig oppførsel ved flere adresser i Bærum onsdag kveld. Én person er pågrepet.

Rett etter klokken 18 onsdag fikk politiet melding fra en beboer på Snarøya som tok en mann på fersken på verandaen.

– Melderen hadde tatt en person på fersken i det vedkommende forsøkte å ta på seg noen sko som sto på verandaen. To personer forsvant deretter fra adressen i en bil, forteller operasjonsleder Marita Aune i Oslo politidistrikt.

Kort tid etter, litt før klokken 18.30, kom det en nye meldinger om mistenkelige personer som snoket rundt boliger. Denne gangen fra Høvik.

– Her sto det en bil utenfor adressen og melderen oppdaget en fremmed kar i hagen. Det var også satt opp en stige til huset til melderen. Da de ble oppdaget, forsvant de fra stedet, opplyser Aune.

Stanset Mazda, leter etter Audi

Etter dette kom det nok en melding fra en annen adresse på Høvik der det skal ha gått to menn rundt og ringt på dører og generelt virket mistenkelige.

– I alle disse meldingene har det vært brukt en bil som vi setter i sammenheng. Politiet utelukker heller ikke at denne bilen kan ha vært involvert i et trafikkuhell på E6 i Oslo tidligere i ettermiddag, fortsetter operasjonslederen.

Bilen som politiet først fikk beskrevet, var en Mazda 6 med takstativ, ripete og har kollisjonsskader på den ene siden. Denne ble funnet stoppet i Bærumsveien ved Gjønnes ved 19.15-tiden. Bilen er norskregistrert og er hentet av bergingsbil.

Én person som satt i denne bilen, ble pågrepet av politiet.

– Det er en mann i begynnelsen av 40-årene. Han er også mistenkt for kjøring i påvirket tilstand, opplyser Aune.

Mistet Audi av syne

Men politiet har fått opplysninger om en bil til som settes i sammenheng med meldingene. Dette er en grå Audi A6 av eldre modell. Ved 21-tiden er denne fortsatt ikke funnet.

– Bilen er sist sett på Østerås, men vi mistet den av syne, sier Aune.

– Vi regner det som sannsynlig at de to har en tilknytning til hverandre, men det gjenstår å se hva den pågrepne mannen vil si til oss, fortsetter hun.

Aune understreker at politiet er svært interessert i opplysninger som kan bidra til å finne denne bilen. Tips kan ringes inn på telefonnummer 02800.

Politihelikopteret var også en stund involvert i søket.

Ingen gjenstander ble borttatt i tilfellene som politiet foreløpig har fått melding om.

Les flere nyheter i hendelsesloggen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.