Skip to main content

Leier nettbrett for millioner

FLERE: I august kom bunker med iPad til Grav skole – her båret inn av rektor May Gautier Gjerdsbakk (t.v.)og utvalgsleder barn og unge i Bærum, Anne Lene W. Hojem.
FLERE: I august kom bunker med iPad til Grav skole – her båret inn av rektor May Gautier Gjerdsbakk (t.v.)og utvalgsleder barn og unge i Bærum, Anne Lene W. Hojem.

Rektorer og ansatte fra 10 skoler i Bærum jublet og smilte om kapp da politikerne onsdag kveld vedtok nettbrett for millioner til inntil 5.000 lærere og elever fra neste år.

Kommunen kjøper ikke nettbrettene, men leier dem inn for rundt 1 million kroner per skole som er med i ordningen. Fra før er nettbrett som læringsmiddel innført på fem skoler, fra nyttår velsignes ti nye skoler i Bærum med det samme. Total kostnad 15 millioner kroner i året.

Nettbrett gir mestring

Satsingen ble ikke til gjenstand for stor debatt, for her var det tverrpolitisk enighet om satsingen.

Før saken ble tatt opp til behandling var rektor på Grav skole, May Gautier Gjerdsbakk invitert sammen med to spesialpedagoger for å fortelle om de erfaringer de har hatt med nett-brett satsingen på deres skole det siste halvåret.

Hun vektla at bruk av nettbrett ga bedre læring, men at det var helt avhengig av at det ble brukt på riktig måte. Viktigst var det å bruke nettbrett aktivt i egen læring. Erfaringene viser at det gir økt mestring, bedre leseferdigheter, fører til økt samarbeid og mer effektivitet og læring i klasserommet.

– Elevene kommer raskere i gang, og de synes det er inspirerende å lære, understreket rektor Gjerdsbakk.

De viste også til konkrete elevoppgaver og eksempler fra Grav skole.

Applaus

Etter presentasjonen som tok rundt en skoletime oppfordret utvalgsleder for barn og unge, Anne Lene W. Hojem til noe så utradisjonelt som applaus i salen, og hverken politikere eller de fremmøte lot seg be to ganger. Skolepolitikerne avgjør nettbrett-satsing

Deretter ble forslaget om å innføre nettbrett som læringsmiddel i ti nye skoer i Bærum banket igjennom.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.