Skip to main content

Legger ned matmagasin

NY JOBB: Redaktør Anya Seeberg Liaaen legger ned matmagasinet Nord, men beholder interessen for nordisk mat.

For syv år siden gikk Anya Seeberg Liaaen fra Høvik inn som eier og redaktør i det nordiske matmagasinet Nord. Nå legges bladet ned.

I 2012 gikk Anya Seeberg Liaaen inn med egne midler og ble eier og redaktør i det eksklusive matmagasinet Nord. Magasinet hadde artikler om nordiske mattrender, norske stjernekokker, råvarer og oppskrifter.

– Dette er en drøm som til de grader har gått i oppfyllelse, uttalte hun til Budstikka i 2014.

Men nå er magasineventyret over.

– Det er vanskelig å drive et nisjemagasin på papir – og spesielt vanskelig for et lite forlag, sier Anya Seeberg Liaaen nå.

For tøft økonomisk

Opplaget har ligget på mellom 5.000 og 7.000 eksemplarer de siste årene, men annonseinntektene sviktet.

Å flytte magasinet over på digital plattform ble også for kostbart for forlaget.

– Jeg så helt klart store digitale muligheter for magasinet. Men dette ville kreve en del mer både kompetanse og midler enn jeg så mulighet til å skaffe til veie, med mindre jeg hadde fått tilbud om fusjon eller oppkjøp, sier Liaaen som har begynt i ny stilling som kommunikasjonsrådgiver.

Mener det er vemodig

Hun er åpen om at det blir et savn, nå når bladet legges ned.

– Det er mest på det følelsesmessige planet at dette medfører konsekvenser, bortsett fra at det selvfølgelig koster en hel del å legge ned et magasin. Det er selvfølgelig vemodig at ingen skal drive magasinet videre, sier Anya Seeberg Liaaen som tidligere har startet magasinet «Design» og vært redaktør i en designavis på nett.

LES OGSÅ: - Folk er villige til å betale litt ekstra for kortreist mat

– Nord har vært en stor del av livet mitt, men jeg slutter jo ikke å være interessert i nordisk mat og drikke. Jeg skal blant annet være dommer i den nordiske «Embla awards» i Reykjavik i slutten av mai, sier Liaaen.

LES OGSÅ: 

Piffer opp og gir ut oldemors beste matretter

Med nye Asker kommune utvides menyen kraftig

Les flere artikler