Skip to main content

Legger ned akuttmottak på Vardåsen

Legger ned: Daglig leder Børje Bad (t.v.) og Mona Underdal-Loktu. foto: EVA GROVEN

UDI viderefører ikke kontrakten med akuttmottaket for flyktninger på Vardåsen.

Mandag ettermiddag fikk 150 av 170 flyktninger ved Vardåsen akuttmottak beskjeden om at de skulle flyttes til ny innlosjering i Bergen og Stavanger. Tirsdag morgen stod bussene klare til å frakte de avsted.

– Flyktningene tok det veldig bra og oppfatter det som at de er kommet videre i systemet, men det er jo egentlig ikke sånn. De blir bare flyttet, sier Børje Bade, daglig leder ved mottaket.

LES OGSÅ: Vardåsen-brann på Riksadvokat-liste

Skal ut innen 9. januar

I to måneder har bygningen som eies av Oslo kommune og driftes av Robust AS, fungert som nødmottak og senere akuttmottak for flyktninger, men nå ønsker ikke UDI å videreføre kontrakten. De 20 gjenværende  flyktningene ved mottaket på Vardåsen skal innlosjeres andre steder innen 9.januar.

Innen da må også 19 ansatte finne seg en annen jobb.

– Jeg hadde ikke trodd at det skulle legges ned så raskt med tanke på flyktningstrømmen, men vi var forberedt på det, sier Bade.

LES OGSÅ: Proster sammenligner flyktninger med Jesus

– Mange tårer

Mona Underdal-Loktu, leder i Refugees Welcome to Asker og Bærum (RWAB) synes det hele er trist.

– Vi skulle ha romjulsleker her i dag, men det måtte vi bare avlyse. Istedenfor ble det pizza på de som er igjen her. Vi har blitt godt kjent med flyktningene som kom hit, så det ble mange tårer når de måtte reise, sier hun.

Presserådgiver Vibeke Schjem i Utlendingsdirektoratet (UDI)  kjenner ikke til den konkrete saken.

– Det jeg kan si er at vi holder på å bygge ned de akutte midlertidige boligløsningene våre som ble opprettet da vi fikk inn veldig mange asylsøkere. Nå jobber vi med å få asylsøkerne inn i ordinære mottak som er mye rimeligere, sier hun.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.