Skip to main content

Legevaktens politiklager til spørretimen

SPØR: Stortingsrepresentant Sigbjørn Gjelsvik (Sp) stiller spørsmål til statsråden om sikkerheten på legevakten.

Klagene fra Asker og Bærum legevakt på politiets dårligere responstid når legevakten trenger rask hjelp havner nå på statsrådens bord.

Det er Senterpartiet i Akershus ved Sigbjørn Gjelsvik som har levert inn et spørsmål til Stortingets spørretime 18. oktober.

Slik lyder spørsmålet fra Gjelsvik som justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen må svare på:

«Ifølge Budstikka 10. oktober 2017 opplever Asker og Bærum legevakt at politiets responstid ved bråk i helgene er blitt dårligere etter sammenslåingen av politidistriktene, og at legevakten har måttet leie inn vektere i helgene for å ivareta sikkerheten for pasienter og ansatte.

Hvilken sammenheng mener statsråden det er mellom den manglende politiberedskapen og politireformen, og hva har statsråden tenkt å foreta seg i denne saken for å sikre at politiets evne til å ivareta sikkerheten ikke blir svekket?

LES MER (betalt innhold): – Dette er politiets jobb

BUDSTIKKAS LEDER (betalt innhold): Fallitterklæring for politireformen

– Uholdbar situasjon

Senterpartiet har vært kritiske til politireformen lenge, også da arresten i sandvika ble lagt ned.

– Det Legevakten forteller om at politiet leverer dårligere er fullstendig uholdbart. Det er forunderlig når politiledelsen argumenterer med at Oslo legevakt må ha vektere. Er det sånn at alle skal få det like dårlig? Dette går i feil retning, tidligere har arresten i Sandvika blitt borte og etterforskningsmiljøene er svekket, sier Gjelsvik.

Morsk ordfører

Ordfører Lisbeth Hammer Krog gjorde det onsdag klart at Bærum kommune ikke aksepterer at politiet ikke kan levere trygghet for pasienter og ansatte på legevakten.

Det er politiets jobb og samfunnsansvar, sier Hammer Krog.

Situasjonen toppet seg for fem uker siden da en sint pasient skapte mye uro på legevakten uten at politiet kom til hjelp.

Begge kommunene vil ta opp saken med politiet direkte, nå er altså også Stortinget og statsråden koblet inni saken.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.