Skip to main content

Lavere resultater på eksamen

Bare tre av 20 ungdomsskoler i Asker og Bærum hadde i år høyere karaktersnitt på matte-eksamen enn snittet av standpunktkarakterer.

BAKGRUNN: Disse skolene i Asker og Bærum er på karaktertoppen

– Det er gjennom eksamensresultatene man kan sammenligne nivået på skolen med resten av landet, sier rektor Ronny Hoset ved Østerås skole.

Eleven var én av tre i Asker og Bærum som klarte å løfte karaktersnittet på årets matte-eksamen, fra 3,9 i snitt på standpunkt til 4,1 på eksamen.

– Slik statistikk liker man, sier Hoset. Han ser karakterløftet både som resultat av undervisningen og at lærerne har vært strenge i vurderingen av elevene ellers i året.

Hosets kollega Peder Gjedrem på Hosletoppen påpeker at skolens karaktersnitt vil bli påvirket av hvilken klasse som kommer opp i faget til eksamen.

Bare Vøyenenga klarte å holde karakternivået fra standpunkt til eksamen i norsk. Alle andre skolene hadde svakere resultater på skriftlig eksamen.

– Noe må ha skjedd rundt eksamen. Jeg mener vi ikke setter for gode standpunktkarakterer, sier rektor Harald Skjønsberg på Solvang skole i Asker.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.