Skip to main content

Lastebiler inntar Øvrevoll galoppbane

LASTEBILENS DAG: Arrangementsansvarlig Jens Pettersen (i midten) håper mange tar turen når vogntog og lastebiler overtar for hestene på Øvrevoll Galoppbane på søndag. Her sammen med styrekollegene Geir Homlund (til venstre) og Tom Erik Lystad.

Søndag inntar helt andre hestekrefter Øvrevoll galoppbane. Da er det nemlig lastebilens dag.

Med vogntog, lastebiler og varebiler er det duket for adskillig flere hestekrefter på Øvrevoll galoppbane enn på en normal løpsdag.

– Jeg håper det kommer mye mennesker. Vårt aller største fokus er trafikksikkerhet med kampanjen «Venner på veien», som er et initiativ fra Norges Lastebileier-Forbund (NLF), sier arrangementsansvarlig Jens Pettersen.

Bildropp og blindsoner

Han forteller at det blir heftige opplevelser for dem som tar turen.

– Det vil bli bildropp fra 36 meters høyde for å illustrere en kollisjon i ca. 80 km/t. Brannvesenet vil også komme for å demonstrere frigjøring av personer i biler etter en ulykke.

LES OGSÅ: Rekordstort oppmøte på brannstasjonen

Noe av det viktigste er imidlertid å la publikum få sette seg inn i det som er en lastebilsjåførs hverdag.

– Det er å vise små og store alle blindsoner man kan havne i hvis man beveger seg i nærheten av en lastebil, sier lastebilsjåføren, som vet godt hva han snakker om.

– Vi opplever stadig farlige situasjoner. Hvis man for eksempel beveger seg rett foran en lastebil i et fotgjengerfelt, er det vanskelig for sjåføren å se det på grunn av blindsonen, sier Pettersen.

SPISE PÅ ØVREVOLL?: Full galopp på gastrobaren

– Det samme gjelder syklister som legger seg på høyresiden, for eksempel i et kryss. Hvis lastebilen svinger til høyre kan det oppstå ganske farlige situasjoner på grunn av at sykkelen ligger i sjåførens blindsone, fastslår han.

Arrangementet er åpent for publikum fra klokken 12 til klokken 18 på søndag.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.