Skip to main content

Lappen røk etter 91 km/t i 50-sone

GJENGANGER: UP har jevnlig kontroller i Professor Kohts vei på Stabekk, og hver eneste gang får de god fangst.

Nok en gang måtte politiet sette en stopper for råkjøring i Professor Kohts vei på Stabekk.

Fredag formiddag stilte Utrykningspolitiet seg opp i Professor Kohts vei på Stabekk. Det er hverken første gang eller den siste. Og heller ikke denne gangen ble blekket spart.

Totalt seks bilførere ble servert et forelegg for å ha tråkket for hardt på gassen. I tillegg måtte to bilførere gi fra seg førerkortet. En av bilførerne hadde en hastighet på 91 km/t i 50-sonen.

LES OGSÅ: Fortsetter å knipe råkjørere i «problemvei»

– Noe av det verste jeg har opplevd

Asker og Bærum Trafikksikkerhetforening (ABT) gjennomførte målinger i veien våren 2014. Da ble det målt hastigheter opp til 112 km/t.

– Jeg har vært med på målingene siden starten i 1970. Disse hastighetene er noe av det verste jeg har opplevd, uttalte Per Øgland til Budstikka den gangen.

LES OGSÅ: Politiet varsler kontroller

«Problemvei»

Professor Kohts vei er skolevei for mange barn, og det er mange fotgjengere og syklister som ferdes langs veien. Veien har lenge blitt omtalt som en «problemvei» på grunn av det store antallet som gir blaffen i fartsgrensen på stedet.

Det er bare en drøy måned siden sist politiet tok turen ned dit for en kontroll. Da ble åtte bilister servert et forelegg etter å ha kjørt for fort.

Les flere artikler