Skip to main content

Lange køer på «Black friday»

TIDLIG OPPE: Habil Lai (f.v.), Martin Bjurhult Johannessen og Martin Dølplass var på Sandvika storsenter 40 minutter før butikkene åpnet for å komme først i køen til Mark&Brandy.
TIDLIG OPPE: Habil Lai (f.v.), Martin Bjurhult Johannessen og Martin Dølplass var på Sandvika storsenter 40 minutter før butikkene åpnet for å komme først i køen til Mark&Brandy.

Mange hundre hadde stått opp tidlig fredag for å sikre seg et godt tilbud.

Like før klokken 07.00 var det fullt av mennesker på Sandvika Storsenter og lange køer utenfor butikkene.

Først i køen utenfor merkevarebutikken Mark&Brandy sto Martin Bjurhult Johannessen fra Rykkinn, sammen med kameratene Martin Dølplass og Habil Lai. De ankom storsenteret allerede 06.20 for å komme først i køen.

SE BILDESERIE: Lange køer for Black friday

– Jeg skal se på en av jakkene der inne. Den er satt ned fra 4.000 til 700 kroner, men jeg vet ikke om det er den riktige. Jeg skal sjekke, sier Bjurhult Johannessen minutter før butikken åpnet dørene.

Habil Lai forlanger å bli trodd på at han først og fremst er på senteret for å hamstre billig toalettpapir og bacon.

– Det er helt sant. Alle tror jeg tuller, sier Lai.

LES OGSÅ: Noen enkle tips for å unngå stressbulking

Fra USA

Black Friday er ifølge Wikipedia en årlig handledag med mange tilbud som finner sted dagen etter thanksgiving i USA, og er begynnelsen på julehandelen. I USA åpner mange utsalgssteder så tidlig som klokken tre på natten eller tidligere.

Navnet oppsto i Philadelphia, og ble i utgangspunktet brukt til å beskrive den tunge og forstyrrende trafikken som oppsto dagen etter Thanksgiving. Begrepet ble først brukt i 1966.

Mens den svarte fredagen i USA betraktes som starten på julehandelen, var det flest unge mennesker på jakt etter merkeklær på Sandvika storsenter tidlig fredag morgen.

– Det står én gave på listen, opplyser Bjurhult Johannessen, som tenker tilbringe morgenen ved storsenteret helt til studiene starter for dagen.

– Vi tenker mest på oss selv, istemmer Lai.

Kjent som bulkedag

I USA har kaoset som har oppstått i forbindelse med Black Friday ført til blant annet håndgemeng og bruk av pepperspray. Flere titalls mennesker skal ha blitt skadet i forbindelse med den årlige handledagen. I tillegg er dagen også Noen enkle tips for å unngå stressbulking .

På kort tid har handledagen begynt å bre om seg også i Norge. Så får vi bare håpe på at det hele går litt roligere for seg her.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.