Skip to main content

Lange køer er løst opp

Trafikken har stått og det har vært lange køer store deler av Asker tirsdag ettermiddag.

Ved 19.15-tiden er det igjen køfritt på veiene etter en kaotisk ettermiddag.

I følge Nils Aae på vegtrafikksentralen har det ikke vært spesielle hendelser i Asker annet enn at en bil fikk  kjørestans ved Fusdalkrysset.

- Utover det er det ikke annet enn det våte været som skal forårsake forsinkelsene og køene, sa Aae ved 17-tiden.

Biler snur midt i trafikken

Mellom Billingstadsletta og Bellevue var kjøretiden ca 20 minutter i ettermiddag. En periode var trafikken så stillestående at biler snudde midt i køen og kjørte tilbake.

I følge Statens vegvesens trafikkoppdatering løser køene seg opp ved Holmen, men det tetner seg til igjen etter Asker sentrum.

Innover mot Oslo har det vært et trafikkuhell ved Strand, det har også ført til køer innover på motorveien.

Buss for tog i sentrum

-Politiet er i Asker sentrum og vurderer trafikksituasjonen etter at busser er satt inn for tog mellom Asker og Drammen. Foreløpig har vi ikke satt inn tiltak, men det vurderer vi fortløpende, sier operasjonsleder Per-Ivar Iversen ved Oslo politidistrikt.

22. juni til 4. august vil det være stengt for togtrafikk på strekningen Asker og Drammen.

I følge en pressemelding fra Vy tidligere i sommer vil blant annet ekstra busser og nye kjøremønstre rundt stasjonene gjøre at all trafikk blir påvirket.

– Derfor har vi også ekstra trafikkdirigering ved Oslo S, Drammen og Tønsberg stasjon, sa Gina Scholz, kommunikasjonssjef i Vy.

- Vi oppfordrer også folk til å la bilen stå, for om mange setter seg i bilen i stedet, vil det bidra til enda mer trafikk på veien og rundt stasjonene, sa hun.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.