Skip to main content

Lakkdronning får hjertebank av arbeidsglede

ELSKER Å JOBBE: Fanny Randz elsker å jobbe. FOTO: TRINE JØDAL
ELSKER Å JOBBE: Fanny Randz elsker å jobbe. FOTO: TRINE JØDAL

– Jeg elsker rett og slett jobben min. Jeg får nærmeste hjertebank av glede når jeg går på jobb.

Det sier self-made-woman Fanny Randz (60) fra Slependen.

– Jeg har alltid jobbet hardt, sier den Slependen-bosatte gründeren til Budstikka.

Skattetallene måler økonomisk suksess. Og mange gründere oppnår nettopp dette.

Men arbeidsglede og gleden over å skape er vel så viktig viser den Slependen bosatte kvinnens historie.

LES OGSÅ: De tjente mest i Bærum - pr. postnummer

Jobber hele dagen

– Det å jobbe mye blir en livsstil. Jeg jobber stort sett fra 08.00 til 20.00 – 21.00, bare avbrutt av middag. Det gjør jeg fordi jeg virkelig elsker å jobbe. Det gir meg energi, sier den positive gründerkvinnen.

 Vi møter henne på kafeen Lola & G på Sandvika Storsenter som hun selv eier og driver.

- Jeg har ingen frykt. Og jeg tror hvem som helst kan bli gründer om de vil det nok, mener hun.

Fra å jobbe som flyplasspersonale for SAS i Norge og på utenlandske destinasjoner har hun blitt gründer i lakk & farge. Det finnes 400 ulike farger å velge blant på de 13 lakkbarene hun har bygget opp. Selv har gründeren den energiske rødt som storfavoritt!

LES OGSÅ: Kjell Inge Røkke har 10 milliarder i formue og skattet over 100 millioner kroner.

Ville skape alternativ

På hennes drop-in lakkbarer kan man med drop-in konseptet få fikset negler på 15 minutter. Sandvika Storsenter er et av de stedene hvor det er lakkbar.

– Jeg ergret meg over at det å få stelt neglene skulle være så dyrt, og ønsket å skape et alternativ. Et drop-in konsept til en rimelig penge slik man har det i utlandet ble løsningen.

– Målet er 50 barer i løpet av tre-fire år, sier Randz.

Hun har også et utvidet mer spa-lignende konsept kalt «Escape» der det er en salong i Paleet i Oslo og kommer en på CC Vest i 2016.

På skatte og formueslistene er hun personlig ikke på noen som helst topp. Hun investerer i selskapene, sier hun.

Moden gründer

Randz er et eksempel på en gründer som startet sin gründervirksomhet godt voksen.

Da hun var 45 år valgte Randz å gå inn sammen med storesøsteren Dora Azouri i kafévirksomhet. Søsteren er nå ute av dette, men har annen stor virksomhet.

Søster og Røkke er forbilder

– Har du noen forbilder blant gründere?

– Ja, min storesøster er et forbilde. Jeg ble inspirert av henne. Jeg så hvor hardt hun jobbet og hvordan hun lyktes. Hun er importør av mat.

– Jeg synes også Kjell Inge Røkke er veldig flink. Når jeg tenker på alt han har bygget opp og klart helt selv er det imponerende.

Må brenne for det

– Hva er oppskriften på å lykkes?

– Det er veldig viktig at man tror på det man gjør og brenner for det. Og man må like å jobbe. For meg gir det å jobbe en veldig energi. Jeg vil jobbe til jeg dør. Motivasjonen er å skape noe, og det å vite at jeg skaffer arbeidsplasser for mange.

– Betyr penger og materielle goder en av drivkreftene for deg som gründer?

– Nei. Penger gir økonomisk frihet og kapital er viktig i oppbyggingen av et selskap. Men det er ingen drivkraft eller motivasjon for meg personlig. I stedet for å investere penger i fin hytte, båt eller bil velger jeg å investere det i nye lakkbarer. For meg er eksempelvis en bil kun et fremkomstmiddel.

– Slapper du aldri av?

– Jeg går gjerne turer, og er veldig glad i Asker og Bærum. Jeg er vokst opp i Oslo, men valgte å flytte hit fordi jeg synes det er så fint her.

Ferie tar hun seg også, om enn bare en eller to uker i året.  En symaskin hun fikk i 50-års gave står fortsatt pakket inn og ubrukt.

Mulig å kombinere

Randz er gift og har to sønner på 32 og 35 år og to barnebarn

– Hva vil du si til unge kvinner som kanskje har kvinner som deg som forbilde?

– At det er fullt mulig å lykkes, og kombinere det med å ha barn. Selvfølgelig er det øyeblikk der jeg tenker det ville være hyggeligere å leke med barnebarna enn å sitte på kontoret klokken ett om natten, så det er klart den er en pris å betale også.

– Hva tenker du om det å være gründer her i Norge?

– Det er ikke enkelt. Det er veldig mange avgifter og skatter. Og holdningen folk har er ikke alltid så positiv til mennesker som jobber mye eller lykkes. Der ser de annerledes på det eksempelvis i USA, mener hun.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.