Skip to main content

Laila er årets sosialarbeider

STOLT: Laila Granli Aamodt fra Gjettum er stolt over prisen som «Årets sosialarbeider». FOTO: TOR BJØRNAR HOLMLUND
STOLT: Laila Granli Aamodt fra Gjettum er stolt over prisen som «Årets sosialarbeider». FOTO: TOR BJØRNAR HOLMLUND

Gjennom et lang liv har Laila Granli Aamodt (67) arbeidet for at barn med psykiske utfordringer skal få et bedre liv. Nå blir hun satt pris på.

– Når jeg først klarer å ikke bli så sjenert, er det selvfølgelig veldig hyggelig å bli satt pris på, smiler Laila Granli Aamodt fra Gjettum.

Del

 
Gjennom nesten hele sin yrkeskarriere har hun arbeidet for at barn og unge med psykiske helseproblemer skal få et bedre liv.
– Jeg får vel prisen for det jeg har gjort i et langt arbeidsliv. Og det er en ære, og jeg er stolt over å få denne prisen, sier 67-åringen.


Det er Fellesorganisasjonen for barnevernpedagoger, sosionomer og vernearbeidere som deler ut prisen.

Skrevet bøker

Aamodt har også skrevet to bøker om teamet barne- og ungdomspsykiatri. De heter «Den gode relasjonen» og «Familien mellom mange hjelpere». I disse dager er hun i ferd med å avslutte sin tredje bok som omhandler samhandling mellom barnevern og BUP.

 

Les mer om Gjettum

 


– Hvorfor dette brennende engasjementet for barn og ungdom med slike utfordringer?
– Fordi jeg har sett behovet som utsatte barn og unge har. Og de får ikke den hjelpen de har krav og rett til. Og i stor grad er også den hjelpen klassebestemt. De som har penger og ressurser får den hjelpen de trenger. De som ikke er så ressurssterke, blir stående bakerst i køen. Og det er ofte de som trenger hjelpen mest, sier hun.

BUP i Bærum

De siste årene har hun vært knyttet til BUP (Barne- og ungdomspsykiatrien) i Bærum, og spesielt med å jobbe frem et flerfaglig tilbud til barn og ungdom under 18 år.

Les mer om BUP her


– Det er et viktig tilbud det vi har i Bærum. Vi har klart å skape et samarbeidsprosjekt med barnevernet og BUP. Det har vi tidligere ikke klart å utnytte godt nok. Etter et treårig prøveprosjekt, satser man ressurser på dette i Bærum, noe som er veldig bra, sier hun.

Barnefattigdom

– Hva bør man rette fokus på rundt barn og ungdom i fremtiden?
– I det offentlige rom er det veldig lite snakk om barnefattigdom. Det er et stort problem at noen barn og unge ikke har muligheten til å være med på ting som for andre er en selvfølge.

Pensjonist

Laila Granli Aamodt har nå gått av med pensjon. Men hun tviler på om hun klarer å la være å engasjere seg i fagfeltet sitt.
– Jeg tror ikke jeg klarer å la være fordi jeg har et så stort engasjement rundt saken.
Det er det sikkert mange som er glade for.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.