Skip to main content

Lager manus til ny Elling-film

LAGER MANUS: Axel Hellstenius er glad for å ha fått et nytt Elling-oppdrag. – Elling-universet er helt spesielt, sier han. FOTO: KNUT BJERKE

Axel Hellstenius fra Bærum har igjen fått oppdraget med å lage filmmanus av Ingvar Ambjørnsens (63) roman om Elling. – Spennende, sier han.

I dag sendte filmselskapet 4 1/2 ut pressemelding om at de har sikret seg filmrettighetene til Elling-boken «Ekko av en venn» som nylig fikk terningkast 6 av VGs anmelder.

Manusforfatter Axel Hellstenius (59) har tidligere laget manus til flere av Ambjørnsens bøker og har selvfølgelig lest den siste Elling-boken:

– Boken er kjempefin, Elling er blitt eldre, men hans evne til å gjøre det vanskelig for seg selv går nok aldri over, sier Hellstenius som synes det er stas å ha fått oppdraget.

Morsom start

Til «Foreningen les» har han tidligere beskrevet hvordan han forbereder et filmmanus:

«Jeg jobber lenge med storyline – disposisjonen. Det ender opp med ca. ti sider. Når det er klart, reiser jeg bort. På hytta. I en uke eller mer. Der har jeg mange ritualer. Hva jeg har med meg. Hvordan jeg rigger meg til. Jeg begynner alltid med å skrive den morsomste scenen, eller den jeg tror blir morsomst. Jeg skriver bare dialog. To som snakker sammen. Lytter inni meg til hva karakterene sier til hverandre.»

LES OGSÅ: Klare for Emmy-showet

Samme Elling

Om Petter Næss fra Bærum skal regissere også denne filmen, er usikker.

– Først må vi ha et manus å sende fra oss, det er altfor tidlig å si hvem det blir. Petter Næss har gjort to kjempefine Elling-filmer tidligere, og er selvfølgelig et av navnene vi har i hodene våre, sier Turid Øversveen i filmselskapet 4 1/2.

SELVFØLGELIG: Per Christian Ellefsen er igjen aktuell i ny hovedrolle som Elling.

Det er i hvert fall all grunn til å tro at hovedrollen som Elling blir spilt av samme mann.

– Å gå forbi Per Christian Ellefsen er umulig. Det er vanskelig å se for seg noen andre i rollen som Elling, sier Turid Øversveen til VG.

LES OGSÅ: Pusses opp for kunstnere på flukt

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.