Skip to main content

Lager løyper hele året

LØYPEBASER PÅ SOMMERFØRE: Jonathan Roll (t.v.) og Ragnar Roll i gang med å legge bark i skiløypetraseen ved Fløyta. Ragnar Roll er ansvarlig for skiløypene i Vestmarka og Kjekstadmarka.

Løypebasene går slett ikke i hi om sommeren. Nå fikser de det fint i traseene der du hygger deg på ski om vinteren.

Folk flest vet at løypekjørerne lager fine skiløyper om vinteren. Men Skiforeningen har helårsansatte løypebaser som kontinuerlig jobber med tilrettelegging i løypetraseene.

– Det gror veldig til i løpet av sommeren, poengterer løypesjef Hege Blichfeldt Sheriff.

– Sola kommer til i skitraseene, og det skyter opp busker og bringebærkratt. Løypebasene er ute med ryddesag, og også med grensag for å bidra til at mer snø kommer ned på bakken.

Regn og flom

Dessuten er det hele tiden behov for å utbedre traseene. Iblant «vaskes» de ut av regn og flom, og det kan være behov for planering eller å legge om traseer. Løypebasene bidrar også med å henge ut kjentmannsposter, og å ta dem inn.

Ragnar Roll er løypeansvarlig i Kjekstadmarka og Vestmarka. De siste dagene har han og sønnen Jonathan lagt på bark og planert et «kritisk» område ved Fløyta i Vestmarka, like ved serveringsstedet Furuholmen. Budstikka har flere ganger omtalt det vanskelige partiet ved Fløyta.

LES OGSÅ: Denne problemmyra er symbolet på en våt vinter

Her ligger Fløyta:

 

FRANSKLEIV: Det meste av den store haugen bark er nå kjørt ut i skiløypetraseene. Jonathan Roll ved hengeren.

Store trær

Senere i høst skal han og mannskaper fra Bærum kommune hugge 40 graner i skitraseen like nord for Burås, i et område med tett skog.

– Vi ser frem til å få gjort noe der. Traseen mellom Burås og Sollihøgda er vel den vi sliter mest med å få preparert på grunn av tett skog og at lite snø når bakken, sier Blichfeldt Sheriff.

– Vi har et godt samarbeid med Bærum kommune som prepper denne traseen om vinteren.

Roll røper at Skiforeningen har ønsker om å legge om løypa som går over Småvanna i Kjekstadmarka.

– Her kan vi ikke kjøre løypemaskinen. Myra i det søndre vannet bærer for dårlig, og på kanten er det 4 meter dypt vann. Vi håper å kunne legge traseen over Småvannsbu, og har vært på befaring med Fylkesmannen som behandler søknaden om å bruke en ny trasé, sier Ragnar Roll.

LES MER:

La skiltene få stå i fred  (lederartikkel)

Fortviler etter turskilt-tyveri  

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.