Skip to main content

La ned grunnstenen for nye Risenga ungdomsskole

Lene Conradi fikk den store æren av å legge ned den første grunnstenen ved nye Risenga ungdomsskole. 

Foto: Trine Jødal

– Dette er en symbolsk handling som viser at prosjektet er godt i gang.

I november startet arbeidet med å rive Risenga ungdomsskole for å gi plass til et nyere bygg. 

– Dette er en symbolsk handling som viser at prosjektet er godt i gang, sier prosjektleder i Asker kommune, Mette Kringe fornøyd.

– Jeg husker veldig godt da det ble bestemt at Landøya og Nesøya skulle få bygd nye skoler før Risenga. Da var det flere som tenkte at det kommer til å ta lang tid før Risenga får sin tur. Nå er vi her. Nå er det Risenga sin tur, så nå får vi ønske prosjektet lykke til, og håpe på at det ikke blir noen «setbacks», sier ordfører, Lene Conradi. 

Hun løfter en aluminiumsboks som er fylt med dagens avis, noen mynter og tegninger av prosjektet, og senker boksen ned i et hull, før hun dekker den med grus. 

Det var mange blide fjes da ordføreren dekket aluminiumsboksen med grus. I boksen ligger dagens avis, plantegninger for prosjektet og noen mynter. 

 Foto: Trine Jødal

– Dette er en viktig milepæl, og det er mange som har ventet på dette, slår ordføreren fast. 

Fokus på kultur

Risenga ungdomsskole vil bli mer enn bare en skole, sier Lene Conradi. 

Dette er Erik deMora og Kim Stian G. Bakke godt fornøyd med. deMora er daglig leder i Asker kulturråd, mens Bakke er rektor ved Asker kulturskole. 

– Dette blir et veldig viktig kulturbygg, og et godt signal til videre kultur, forteller deMora. 

De forteller at både kulturrådet og kulturskolen har fått være med på prosjektet fra starten av, og at også de får sette premisser for bygget. 

– Dette er et viktig skritt på veien mot å skaffe kulturskolen egnede lokaler, meddeler Bakke. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.