Skip to main content

Kyllingstunt tok helt av – nå valfarter folk til Kolsåstoppen

I kyllingdrakt flakset Andreas Lycke opp på Kolsåstoppen – målet er å få folk ut på tur.

Andreas Lyckes mål er å gi folk inspirasjon til å bli aktive og spreke. Og det gjør han veldig gjerne med humor. Ved påsketider lagde han en kjapp treningsvideo hvor han raser rundt på et treningsstudio i kyllingdrakt. Videoen la han ut på facebooksiden sin Lyckelivet, og det tok helt av – 80.000 personer har sett videoen på Facebook.

SE VIDEOEN HER

De siste ukene har målet vært å få flest mulig opp på Kolsåstoppen.

Målet er 50 turer

– Det hele startet med at jeg hørte om en som hadde som mål å komme seg opp på toppen 50 ganger i år. Jeg tenkte at jeg kunne utfordre flere til å komme seg opp og ut på Kolsåstoppen. Derfor laget jeg er arrangement på Facebook der alle setter seg et mål om antall turer, forteller Lycke som bor på Kolsås og selv er flittig bruker av toppen.

SE KYLLINGVIDEOEN FRA KOLSÅSTOPPEN HER

Og på Facebook på gruppen «Turer til Kolsåstoppen 2016» har det tatt helt av, nå har over 400 personer meldt seg til å være med på turprosjektet. Og folk legger ut bilder og turbeskrivelser på siden.

Når Andreas ikke går på Kolsåstoppen er han fysioterapeut, ernæringskonsulent, personlig trener og leder på Gnist Trening. Du kan godt si at han er litt over middels interessert i trening og friluftsliv kombinert med humor.

LES OGSÅ: 51 ganger helt til topps på 52 uker

LES OGSÅ: Lille (44) tok utfordringen: 100 ganger opp Kolsåstoppen  

Det enkleste er det beste

– Målet mitt er å få folk til å være aktive på en enkel måte. Veldig mye trening gjøres komplisert med pulssoner og intervaller. Å trene i motbakker er noe av det beste du kan gjøre. Det er enkelt, det er effektivt og du er nærmest garantert treningseffekt. Derfor er en tur opp på Kolsåstoppen så bra, sier Andreas.

– I tillegg er det jo en fantastisk turopplevelse med flott utsikt på toppen.

– Jeg har et mål, og det er å få folk til å bevege seg og være aktive, og det kan gjøres med humor.

Flere av dem som tar turen til Kolsås legger ut bilder og små rapporterer fra turen på Facebook-siden. Lycke legger ut tips til hvordan man kan få enda mer ut av turene. Alle heier på hverandre.

–Men det er helt frivillig, du må gjerne melde deg på uten at noe som helst skal dokumenteres, sier Lycke.

Viktig med motivasjon

Andreas Lycke holder ofte foredrag om trening og motivasjon. Her er noe av det han legger vekt på i foredragene:

«En standard oppskrift for treningen fungerer for veldig få. Folk har ulik livserfaring og ulike genetiske forutsetninger. De har også vidt ulike muligheter til å få til treningen. Ikke minst har de ulike mål med treningen. Dette betyr at den måten å trene på som passer for en person er helt feil for en annen. En stor del av min daglige jobb er nettopp å hjelpe folk å finne den måten å trene på som passer for dem. For noen kan en del av treningen være nettopp å gå opp på Kolsåstoppen!»

LES OGSÅ: Utsiktstur ved Kolsås

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.