Skip to main content

Kvittet seg med Porschen - kjøpte elbil

TENKER MILJØ: Investoren Jens Ulltveit-Moe har kvittet seg med Porschen og kjøpt seg elbil.

Investor Jens Ulltveit-Moe fra Lysaker har lite til overs for forretningsforbindelser som dundrer rundt i forurensnde biler.

- Hvordan kan de? Er de helt blinde for hva som skjer? Følger de ikke med i avisen, og føler de ikke ansvar for kommende generasjoner, spør 73-åringen i et intervju med VG.

LES OGSÅ: Jens Ulltveit-Moe blir burgerkonge

Lysaker-mannen vil nå gjøre opp for sine miljøsynder. Han har kvittet seg med  eiendeler i høyutslippssektorer. I et intervju med VG forteller investoren at han dropper rødt kjøtt og at han solgt Porschen. I stedet har han kjøpt seg  en elbil av typen Tesla.

LES OGSÅ: Ulltveit-Moe satser for fullt på kaffebarer

Jens Ulltveit-Moe eier Umoe som er et norsk investeringsselskap med hovedkontor på Fornebu. Selskapet investerer innenfor fire hovedområder: maritime tjenester, bioenergi, LNG tankskip og restauranter.

- Ja, jeg hadde en fin Porsche. Den var trimmet og gikk som ville pokker. Nå har jeg en Tesla som akselererer fortere og er bedre i svingene. Den bråker ikke og er billig i drift, og jeg kommer aldri til å kjøpe noe annet enn elbil igjen, sier milliardæren.

LES OGSÅ: Bærums rikeste: – Penger gir lykke

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.