Skip to main content

Kvinne og mann i 70-årene omkom etter ulykke på E18

SPERRET E18: To personer omkom i den alvorlige ulykken på E18 utgående ved Solbrå. Ulykken skapte lange køer, og E18 ble sperret.
SPERRET E18: To personer omkom i den alvorlige ulykken på E18 utgående ved Solbrå. Ulykken skapte lange køer, og E18 ble sperret.

En kvinne og en mann i 70-årene omkom etter en trafikkulykke mellom en lastebil og en personbil på E18 utgående i Asker.

Det bekrefter politiet på Twitter klokken 20.45.

Ulykken skjedde på E18 ved Solbrå, og det var brannmannskaper som tilfeldigvis kom over ulykken på vei til eller fra et annet oppdrag.

– Vi fikk melding om at en lastebil hadde fått stans på stedet klokken 18.32. Klokken 18.46 fikk vi beskjed om at det hadde skjedd en ulykke, sier operasjonsleder Line Skott i Oslo politidistrikt.

– Så lastebilen fikk stans først, og så skjedde ulykken?

– Ja, det stemmer, fortsetter Skott.

Personbilen kjørte inn i lastebilen bakfra, noe som førte til at hele fronten på bilen ble trykket inn.

– Hvorfor tok det 14 minutter før politiet var fremme på stedet?

– Vi varslet Veitrafikksentralen, som igjen varslet Mesta. Vi får beskjed om at trafikken flyter greit forbi. Vi sender avgårde en patrulje, men det er ikke alltid vi har en patrulje i nærheten, og vi har også andre oppdrag som må avsluttes. Når vi kommer frem dit, er det en brannbil som allerede er i gang med hjelpearbeidet, og da har situasjonen snudd dramatisk, forteller operasjonslederen.

To omkom

Alle nødetater og luftambulansen rykket ut til ulykkesstedet.

– Fører og passasjer i personbilen var bevisstløse da politiet kom dit, sier Skott.

Ifølge Budstikkas reporter på stedet ble det utført livreddende førstehjelp på én person. En drøy time senere bekreftet politiet på Twitter at begge de to personene som satt i bilen er omkommet.

Politiet opplyser overfor Budstikka at det var en mann og en kvinne i 70-årene som omkom i trafikkulykken. Politiet kjenner foreløpig ikke til relasjonen de har hatt.

Påkjørsel bakfra

Sjåføren av lastebilen kom fysisk uskadet fra den kraftige kollisjonen, og ble avhørt av politiet på stedet.

– Det er en mann i starten av 20-årene. Han er sterkt preget av hendelsen. Både han og en passasjer som satt i lastebilen er nå ivaretatt av helsepersonell, sier operasjonsleder Line Skott.

– Sjåføren vil bli fulgt opp med ytterligere avhør, legger operasjonslederen til.

E18 sperret

E18 utgående ble sperret som følge av ulykken, og politiet dirigerte trafikken vekk fra E18 ved Holmen, og i Asker sentrum. Køen sto på et tidspunkt fra Ikea på Slependen.

Klokken 20.39 meldte Budstikkas reporter på stedet at bilvraket var  lastet opp på bergingsbilen. Klokken 21.30 opplyser politiet til Budstikka at ett felt er åpnet for trafikk.

– Vi er i ferd med å avslutte undersøkelsene våre på stedet, så E18 vil snart åpnes helt, sier Skott, som også forteller at begge bilene vil bli tatt med inn til teknisk kontroll.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.