Skip to main content

Kvinne innlagt på sykehus med infeksjon etter bading

SJØVANN: Kommuneoverlege Frantz Leonard Nilsen i Bærum avbildet på Husmorstranda på Høvik, i forbindelse med at en eldre kvinne fikk infeksjon i et sår i 2016. Kvinnen måtte til slutt amputere det ene benet.
SJØVANN: Kommuneoverlege Frantz Leonard Nilsen i Bærum avbildet på Husmorstranda på Høvik, i forbindelse med at en eldre kvinne fikk infeksjon i et sår i 2016. Kvinnen måtte til slutt amputere det ene benet.

Høy sjøtemperatur kan øke risiko for infeksjon hos utsatte personer, advarer Bærum kommune. Tirsdag havnet en eldre kvinne på sykehuset.

Kvinnen ble tirsdag innlagt på Bærum sykehus med en alvorlig infeksjon forårsaket av Vibriobakterier, etter et lengre bad ved Båtstøjordet i Holtekilen.

Bærum kommune opplyser at kvinnen sannsynligvis ble infisert via et leggsår.

Kommuneoverlege Frantz Leonard Nilsen i Bærum opplyser mandag, til Budstikka, at det går bra med kvinnen, i kjølvannet av sykehusoppholdet.

Åpne sår ikke bra

Den generelle badevannskvaliteten i Bærum er, ifølge kommunen selv, svært god. Den høye sjøtemperaturen i Indre Oslofjord kan imidlertid føre til fremvekst av Vibriobakterier, som en sjelden gang kan gi alvorlig infeksjon hos personer.

– En god regel er å unngå å bade om man har åpne sår eller sterkt nedsatt immunforsvar, sier kommuneoverlegen.

Nilsen henstiller nå personer i disse gruppene til å unngå lengre bad hvis «sjøtemperaturen har vært stabilt over 20 grader i en ukes tid».

LES OGSÅ: Oslo-folk forlater byen til fordel for Bærums nye badestrand

Måtte amputere i 2016

Nilsen anbefaler rask avskylling med ferskvann eller tørking med håndkle. Vibrio-bakterier har til nå vært svært sjeldent i Norge, men er et kjent fenomen i bl.a. Sør-Sverige.

«Klimaendringene kan føre til at dette blir vanligere i Norge. En kvinne ble innlagt med Vibrio-infeksjon etter et sjøbad i samme område i 2016», skriver Bærum kommune i en pressemelding.

Den gangen endte det med at den rammede kvinnen måtte amputere det ene benet. Kvinnen badet på Husmorstranda på Høvik, og ble i ettertid oppmerksom på et skrubbsår som ikke ville leges.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.