Skip to main content

Kunstnerlia: Her kommer 100 nye boliger

BEFARING: ABBL-sjef Søren Pedersen og prosjektsjef Mette Heidi Kirksæther vil oppføre 100 leiligheter i den frodige skråningen fra Røykenveien og ned mot Bondivannet. De ønsker å bevare den gamle kunstnerboligen i bakgrunnen.

100 leiligheter i Kunstnerlia på Bondi blir Askers neste store boligprosjekt – med omstridt veiadkomst via Bondistranda.

(Se alle bildene ved å bla i toppen av artikkelen– gjelder ikke mobilbrukere.)

– Prosjektet har ingen innsigelser, og reguleringsforslaget er klart. Vi sender det til kommunen så snart kommuneplanen blir vedtatt i september, forteller ABBL-sjef Søren Pedersen og prosjektsjef Mette Heidi Kirksæther.

Med utbygging av Kunstnerlia blir det mer eller mindre sammenhengende boligbebyggelse langs Røykenveien fra Bondibrua ved Foliefabrikken og nordover til Søndre Bondi, der Pals Eiendom vil bygge 60–70 leiligheter.

Innflytting i 2019?

Et par hundre mennesker vil få sitt nye bosted i den vestvendte skråningen fra toppen av «Kapselbakken» og ned mot Bondivannet.

– Når kan de første flytte inn?

– Vi forventer salg og oppstart høsten 2017, så da snakker vi om første halvår 2019, tror Pedersen.

Det legges opp til en utbygging med om lag 100 boliger fordelt på åtte blokker i tre-fem etasjer og ulike leilighetstyper, fra toroms på om lag 50 kvm til fireroms opp mot 120 kvm.

Tegningene av Kunstnerlia. Deler av området er svært bratt. ILL: Arkitektkontoret Gasa og ABBL.

– Asker og Bærum trenger flere små boliger, vil Kunstnerlia tilby slike?

– Ja. Snittstørrelsen på boligene på Bondistranda er 75 kvm BRA. I Kunstnerlia vil den trolig bli noe mindre, kanskje ned mot 70 kvm, sier Pedersen og Kirksæther.

Utbyggingen vil rette seg mot flere grupperinger av kjøpere – ikke ulikt den sammensetningen som i dag er bosatt på Bondistranda, med en del nyetablerte og barnefamilier og en del personer på 50 pluss.

Det store flertallet av beboerne på Bondistranda er folk fra Asker, og det samme blir trolig tilfellet i Kunstnerlia.

Står fast på omstridt veiløsning

ABBLs plan om å legge adkomstveien til Kunstnerlia gjennom boligområdet på Bondistranda har skapt opprør blant beboerne, noe Budstikka skrev om for noen uker siden.

– Står dere fast på denne løsningen?

– Ja, og vi er overrasket over de sterke reaksjonene. Veien er tegnet inn som offentlig vei i reguleringsplanen, som er vedlagt kjøpekontraktene. Da bør det ikke overraske at flere kan komme på.

Adkomstveien vil føre til en gjesteparkering og inn i en garasje under den midtre blokkrekken i Kunstnerlia. Det er avsatt store naturområder rundt den gamle kunstnerboligen og nord for denne, og naturvernsone mellom vannet og den offentlige turstien som forlenges gjennom området.

ABBL har også møtt motbør i forbindelse med kunstnerstedet Bondilia: Sjefen ved Asker Museum sa for litt siden at ABBL ikke burde få kjøpe kunstnerboligen, som altså skal innlemmes i boligplanene.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.