Skip to main content

Kunstis koster ca. 20 millioner kroner

HOSLEBANEN: Slik ser Hoslebanen ut i dag. Banen ligger i Bispeveien ved Hosle barneskole.

Dette er alternativene for hva som kan skje med Hoslebanen.

BAKGRUNN: - Kunstgress og naturis betyr kroken på bandy-døren

– Alternativ 1 er å prøve å gjennomføre utbygging av kunstis og kunstgress. Utfordringen her er at Bærum kommune og Bærum Idrettsråd har signalisert at de ikke vil delta i finansieringen, sier leder i ØHILs hovedstyre, Skule Ingeberg.

Han legger til at en slik utbygging vil koste betydelig – antagelig et sted mellom 18 og 22 millioner kroner.

Dyrere kontingent

– Vi føler såpass sterkt for bandymiljøet vårt at hvis flertallet av medlemmene synes dette er et ålreit prosjekt, så går vi videre med det, sier Ingeberg og er krystallklar på at det da vil bli høyere medlems- og aktivitetsavgifter i klubben.

– Slik det ser ut nå må vi finansiere store deler på egen hånd. Vi håper naturligvis på spillemidler selv om kommunen mener det ikke er behov for flere kunstis-baner i Bærum. Men dette betyr et relativt stort løft for våre medlemmer. Vi har fullfinansiert en kunstgressbane. En kunstisbane blir et ytterligere løft. Der må vi gjøre en innsats for å skaffe midlene. Det betyr å banke på dører og tigge penger i nærmiljøet.

Kunstgress med naturis

Alternativ 2 er å legge kunstgress på grusbanen som vanligvis er skøytebane om vinteren.

– Det er tilsvarende som Haslum realiserer i disse dager. De er veldig entusiastiske på det, sier Ingeberg, som legger til at det har vært en del intern diskusjon blant klubbmedlemmer om hvorvidt det er mulig å få til naturis på kunstgress.

– I Haslum har de som sagt stor tro på at de kommer til å lykkes, sier Ingeberg.

Han opplyser at Øvrevoll Hosle også har hatt representanter som har sett på en tilsvarende bane i Nordre Sande som fungerer godt.

Alternativ 3 er å la anlegget være som i dag.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.