Klart for datafest på Telenor Arena

Andreas Standahl (t.v.) og Alexander Kobbevik inviterer til LAN-et «Hackmania» i tredje etasje på Telenor Arena.

Andreas Standahl (t.v.) og Alexander Kobbevik inviterer til LAN-et «Hackmania» i tredje etasje på Telenor Arena. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Det startet med en Facebook-gruppe for to år siden. Torsdag kveld starter det første LAN-partyet på Telenor Arena, og det er mange ledige plasser igjen.

DEL

– Vi har alltid drømt om et større LAN, sier arrangør Alexander Kobbevik fra Bærums Verk, leder for spillorganisasjonen Gniz.

Tidligere har han vært med på å holde mindre datafester for ungdom som vil spille, gjerne for 10-20 deltakere. Fra torsdag kveld til søndag arrangerer Gniz i samarbeid med Infected LAN-et «Hackmania» i tredje etasje på Telenor Arena. Infected står bak tilsvarende LAN på Radar i Asker.

Alkoholfritt alternativ

For to år siden ble det dannet en gruppe på Facebook, «Vi vil ha LAN på Telenor Arena». Gruppen nådde etter hvert 500 medlemmer. I februar startet ti personer arbeidet med «Hackmania».

«Hackmania» retter seg mot barn og ungdom. Arrangementet er alkoholfritt.

– De unge drar på byen og drikker alkohol i sommerferien. Vi mener det er bra at det finnes et alkoholfritt tilbud, sier presseansvarlig Andreas Standahl fra Haslum.

– Vi synes det er gøy å arrangere LAN for barn og unge og skape interesse for spill. «Hackmania» er for alle, sier Alexander Kobbevik.

Fortsatt ledige plasser

For en uke siden innledet Gniz et samarbeid med Infected. Markedsføringen skjer primært gjennom bekjente og via Facebook. 30 personer står bak LAN-et.

– Vi tok kontakt med Infected for en uke siden. Da hadde vi solgt kanskje tre billetter. Salget har tatt seg opp etter det, sier Kobbevik.

«Hackmania» har kapasitet til 110 deltakere. Onsdag kveld var det over 70 billetter ledig.

– Vi ser at det har gått for kort tid og det blir trolig ikke helt fullt i år, men 30 billetter er en seier for å starte opp. Vi planlegger dette som et årlig arrangement i juli, forklarer Kobbevik.

Flere konkurranser

Riggingen begynte onsdag ettermiddag. Arrangøren planlegger konkurranser i to spill, «Counterstrike» og «LOL». Underveis kommer arrangøren til å filme deltakernes ansiktsuttrykk som vises på storskjerm.

Konkurransen i «Counterstrike» vil være en-mot-en istedenfor to-mot-to, som er det vanligste, forklarer Kobbevik. I «LOL» spiller deltakerne fem-mot-fem.

– I en-mot-en blir selv de gode usikre. Da blir de andre glade for å vinne over dem selv om det bare er i en eller to runder og de ikke går videre.

Dørene åpner klokken 12 og spillingen begynner klokken 18.

Les flere nyheter her

Artikkeltags