Energisk eldredag i Sandvika Teater

MARKERING: Eldrerådsleder i Bærum kommune, Johan Bergseng, ønsket velkommen til markering av Den Internasjonale Eldredagen i Sandvika Teater. FOTO: ANETTE ANDRESEN

MARKERING: Eldrerådsleder i Bærum kommune, Johan Bergseng, ønsket velkommen til markering av Den Internasjonale Eldredagen i Sandvika Teater. FOTO: ANETTE ANDRESEN

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Fysisk aktivitet og viktigheten av frivillige bidrag fra eldre var hovedtema da Den Internasjonale Eldredagen ble markert i Sandvika Teater i helgen.

DEL

- De eldre kan bidra med masse positivt i samfunnet, og vi er helt avhegige av de eldres frivillige innsats i fremtiden. Jeg er kommet her i dag for å hilse fra kommunen og si gratulerer med dagen, sier formannskapsmedlem i Bærum kommune, Ole Krisitian Udnes.

Eldrerådsleder i Bærum, Johan Bergseng, er enig. - Denne dagen er først og fremst en markeringsdag, men det er også en dag hvor eldre kan komme sammen og snakke om det de har på hjertet, og bli informert om de forskjellige tilbudene og muligheter de har i kommunen.

Se flere bilder her!

Internasjonal markering

- Den Internasjonale eldredagen ble innstiftet av FN i 1991. Den offisielle datoen er egentlig 1. oktober, men denne dagen skal vi markere på de forskjellige eldresentrene rundt om i kommunen, derfor måtte vi tjuvstarte litt, fortsetter Bergseng. 

- Dette er fjerde gangen vi markerer dagen her i Bærum. Tidligere holdt vi markeringen i Rådhuset, men det ble rett og slett for fullt, derfor har vært nødt til å flytte det hit til Sandvika teater. Det er jo veldig gledelig at oppslutningen er så stor, sier han.

Fokus på fysisk aktivitet

«Aktivitet gir livsglede og overskudd» var motto for dagen, og ble presentert av konfransier Liv Sundt-Olsen på teaterets hovedscene.  - Et viktig poeng er at alt som ikke er å anse som hvile er fysisk aktivitet, og fysisk aktivitet virker også positivt inne på vår psykiske helse, sa hun fra talerstolen.

En del av dagens program var nettopp et lengre foredrag om fysisk aktivitet for eldre, holdt av fysioterapeutene Line Hagen og Kristian Vimling.

- Det beste med å bli eldre er jo at du kan disponere tiden som du vil, mener Sissel Gundersen fra Stabæk. - Du kan bruke tiden som du vil, og være med på så mye gøy! Denne dagen er viktig for å gi passive eldre et litt puff ut av sofaen, tror hun, og legger entusiastisk til - jeg blir aldri gammel!

Artikkeltags