Bærums-mann nominert til journalistpris

PRIS: Pål Refsdal fra Gullhaug i Bærum er nominert til en gjev journalistpris.FOTO: ULF HANSEN

PRIS: Pål Refsdal fra Gullhaug i Bærum er nominert til en gjev journalistpris.FOTO: ULF HANSEN

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Pål Refsdal (47) er kjent for de fleste som mannen som ble kidnappet av Taliban i Afghanistan i november i 2009. Nå er frilansjournalisten fra Bærum nominert til en gjev journalistpris.

DEL

Det var i 2009 at 47-åringen fra Gullhaug i Bærum ble kidnappet i Afghanistan. Sammen med en afghansk tolk, ble Refsdal holdt fanget i én uke i Kunar-provinsen i Afghanistan.


Refsdal var i Afghanistan for å lage dokumentarfilm om Taliban. Nå er han nominert til den gjeve journalistprisen "Rory Peck Awards" for filmen "Taliban: Behind the Masks". Pål Refsdal er nominert i featureklassen. Nordmannen er én av tre nominerte i klassen.Prisen deles ut i London 17. november.

Dette skriver The Rory Peck Awards om Pål Refsdal og hans film:


"Et uvanlig intimt portrett av en gruppe Taliban-krigere i deres fjellområde. Selv om en av Taliban-krigerne først ville kidnappe Pål Refsdal, ser vi at Taliban-gruppen etter hvert slapper av foran kameraet, til tross for deres tidligere reservasjoner mot "den høye hvite mannen". Påls film fokuserer på den karismatiske kommandøren – Darwan – og lagfører Omar. Vi ser Darwan i sitt hjem, lekende med sine små barn, og at han leker steinkasting med soldatene sine for å få tiden til å gå mellom trefningene. Vi ser også at han angriper amerikanske konvoier. Pål sier at Darwan spilte en viktig rolle da Refsdal selv ble løslatt fra kidnapperne, og at ingen løsepenger ble utbetalt."

Artikkeltags