– Disse jentene og guttene som står på scenen er utrolig flinke formidlere av det indre som skjer i bevegelsen, sier danseskolens leder og grunnlegger, Tiril Andøl.

Ungdommene som viste frem danseforestillingen «Dance Moves» på lørdag er mellom elleve og 20 år og med i talentprogrammet innen jazzdans (kompani) eller hip hop(crew).

Se alle bildene fra forestillingen i bildeserien under (for abonnenter):

Bildeserie

Dance Moves

På en annen planet

Dina Borge (14), Ane Tveit (14) og Julie Talgøe (15) drømmer om å bli profesjonelle dansere. I tillegg til å være med i Dansesonens talentprogram, ble de tidligere i år også plukket ut til å være med i det regionale talentutviklingsprogrammet DanseFOT.

– Ved å være med på DanseFOT lærer vi litt andre stiler og metoder enn det vi gjør på Dansesonen, så derfor er det veldig fint å kunne kombinere begge deler, sier Julie.

Dina og Ane er enige. De beskriver det som lærerikt og morsomt å kunne fordype seg enda mer i dansen sammen med andre ungdomselever i Akershus.

– Jeg vet ikke hva vi skulle gjort uten DanseFOT fordi de har hjulpet oss så utrolig mye, legger Julie til.

Hun forteller at de har jobbet mye med å slippe seg ordentlig løs, improvisere og å finne sin egen stil i hip hop-genren. 

– Når jeg danser er jeg på en helt annen planet – i min helt egen boble der bevegelsene bare kommer, sier Julie.

Både Dina, Ane og Julie drømmer om å komme inn på danselinjen på Edvard Munch vgs. i Oslo.

Fra hip hop til moderne

Denne høsten har også Truls Hauk Helstad (16), som er med i talentprogrammet «crew», fått utfordret seg selv. I august ble han valgt ut til satsingsprogrammet «Tå hev» i regi av Den Norske Opera & Ballett. Fra å hovedsakelig danse hip hop, har han nå måtte danse moderne dans i tillegg til litt klassisk ballett.

– Det er innmari gøy, men slitsomt. Sist gang var instruktørene sykt pirkete fordi vi har show om to uker, sier Truls og forteller at han forsøker å blande inn litt fra hip hop-genren inn i den moderne stilen.

Han anslår at han danser ca. 20 timer i uken.

Dansesjef Andhøl synes det er flott at flere av elevene hennes tar dansen videre og satser utover talentprogrammet som Dansesonen tilbyr.