Wilmann spiller hovedpersonen Charlotte i filmen «De nærmeste».

– Det var sabla gøy. Jeg hadde skikkelig magasug og det var veldig emosjonelt. Jeg klarte å holde meg til jeg kom til presserommet, men da måtte jeg felle noen tårer, sier en Wilmann.

VG hevdet at årets nominasjonsskandale var at filmen ikke var nominert i klassen for beste film. Det tenker ikke Wilmann så mye på.

– Jeg tenker at jeg ikke er objektiv nok til å vurdere det, men det er hyggelig at noen mener at filmen er god nok til å være nominert, fortsetter hun.

LES OGSÅ: – Det kan aldri bli for mye kjærlighet

– Hadde det veldig gøy

«De nærmeste» hadde premiere 27. mars i år. Hovedpersonen Charlotte har et komplisert forhold til sin mor og lever ut behovet for nærhet ved å innlede et forhold til sin egen halvbror, rett etter deres første møte.

– Jeg gjennomgår en emosjonell berg-og-dal-bane i filmen. Men jeg hadde ingen problemer med å forstå Charlottes følelser og hvorfor hun handlet som hun gjorde, jeg er selv en emosjonell person. Med så erfarne og dyktige skuespillere rundt meg, følte jeg meg trygg om bord. Det var godt å ha en dyktig regissør, Anne Sewitsky, som guidet meg unna melodrama, sa Wilmann til Budstikka noen dager før premieren.

– Det kan virke som en veldig tung rolle å spille, men jeg hadde det veldig gøy under hele prosessen, legger hun til.

LES OGSÅ: Glitrende mottagelse for Wilmann i USA

Få besøkende

Filmen fikk kun et besøk på beskjedne 8.911 da den gikk på kino.

– Den ble ingen publikumssuksess dessverre. Den har blitt tatt ut til mange festivaler internasjonalt og ble kritikerrost, men det er ikke alltid at det er en garanti.

– Jeg har inntrykk av at de som har sett den har vært personer i ulik alder og kjønn, og at den berører. Så får vi håpe at den får et videre liv på DVD, sier hun.

Sonja Henie

Ine Marie Wilmann fikk ifølge Wikipedia sin TV-debut i NRK-serien «Ansur». Hun har også spilt rollen som Hege i Størst av alt, en norsk dramaserie på seks episoder som gikk på NRK1 vinteren 2007. I 2011 spilt Wilmann rollen som Liv Tone i spillefilmen Jeg reiser alene, i trilogien om Jarle Klepp, basert på bøkene til Tore Renberg.

– Jeg jobber med en TV-serie og skal også spille i en forestilling som har premiere i september på Oslo Nye Teater. Etter det skal jeg være med riksteateret, sier 30-åringen.

I mai neste år begynner innspillingen av filmen hvor Wilmann igjen skal ha hovedrollen. Denne skal  Hun spille hele Norges isprinsesse, kunstløperen og OL-vinneren Sonja Henie.

– Det ser jeg på med skrekkblandet fryd, avslutter hun med et smil.