Skip to main content

– Kultur ikke nedprioritert

BREDT ENGASJEMENT: Berit Inger Øen mener hun har noe å tilføre som kultursjef fordi hun har et bredt kulturengasjement, og kunnskap om kulturfeltet.
BREDT ENGASJEMENT: Berit Inger Øen mener hun har noe å tilføre som kultursjef fordi hun har et bredt kulturengasjement, og kunnskap om kulturfeltet.

Bærums nye kultursjef Berit Inger Øen (53) er uenig med kulturaktører i at kultur nedprioriteres fordi kultursjefstillingen er flyttet ned i kommunehierarkiet.

– Flere kulturaktører mener kultur blir nedprioritert, fordi stillingen du har fått er plassert to trinn lavere i det kommunale hierarkiet, enn den var da din forgjenger Trine Bendixen var kultursjef. Hun var direkte under rådmannsnivå. Din kommentar til det?

– Nei, kultur er ikke nedprioritert. Jeg er optimist og har store forventninger til dette, sier Berit Inger Øen (53). Hun er bosatt i Vollen, har vært vikarierende kultursjef, og er nå ansatt som kultursjef i Bærum kommune.

LES OGSÅ: Søker kultursjef som skal skape liv og røre

Godt teamarbeid

– Nå søkes det jo etter en kommunalsjef for plan, kultur og miljø. Og hvis vi får inn en knalldyktig kommunalsjef med stor interesse for kulturfeltet, kan det bli et godt teamarbeid videre. Når det gjelder planarbeid så skal det skje mye i Bærum både på Fornebu og Sandika, og da får og skal kultur få en plass i det arbeidet, sier hun.

– Hva synes du om å ha fått jobben?

– Det blir kjempespennende, for Bærum har et rikt kulturliv, sier Øen.

– Hva kan du tilføre som kultursjef?

– Jeg har et bredt kulturengasjement, og kunnskap om kulturfeltet. Kjenner jo kommunen godt fra innsiden. Jeg skal være en inspirator for mine medarbeidere, og et bindeledd mellom kommunen og kulturlivet, sier hun.

LES OGSÅ: – Mange spennende kandidater

– Kunnskap og kontaktnett

Øen kommer fra jobben som tjenesteleder for avdeling Ungdom og fritid i kommunen. Hun har vikariert i stillingen som kommunalsjef for kultur siden i sommer da Trine Bendixen gikk av.

– Jeg er veldig tilfreds med at Berit Inger Øen med sin kunnskap og sitt kontaktnett har takket ja til den viktige stillingen som kultursjef i Bærum, sier rådmann Erik Kjeldstadli på kommunens hjemmeside.

Der står det også om Øen;

Hun har god kjennskap til kulturfeltet, og god forståelse for kommunen som organisasjon og hvordan den fungerer med et politisk styringssystem. Ungdom og fritid, som hun har ledet, har det siste tiåret markert seg som en markant og innovativ tjeneste og samarbeidspart.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.