Skip to main content

Kronprinsessen fikk vev-diplom fra husflidslaget

Kronprinsessen har gått på vevkurs i regi av Asker husflidslag
Foto: Fotot: Instagram

Med ordet «Hope» vevet i grønne bokstaver deler kronprinsesse Mette-Marit sin interesse for håndarbeid på instagram.

Onsdag ettermiddag la kronprinsessen ut en post på bildedelingstjenesten fra vevstua til Asker husflidslag.

«Her i vevstua er håpet lysegrønt i dag. Takk til skjønne damer på Fretex fashion for mange gamle filler», skriver kronprinsessen, med en drøss grønnfargede emojies bak.

Etter det Budstikka erfarer skal kronprinsessen ha deltatt på et vevkurs i regi av Asker husflidslag. Onsdag ettermiddag fikk hun også diplom for innsatsen.

Instagramposten fikk umiddelbart god respons, blant dem som liker kronprinsessens innlegg er musikalstjernen Jannike Kruse, programleder Marte Stokstad og Gunnhild Stordalen.

«Du gjør veving og redesign sexy», skriver sistnevnte.

Deler fra privaten

Asker husflidslag, som ble etablert i 1932, holder til på Hasselnøtten i Askerveien. De tilbyr blant annet kurs i flatvev, bordvev, brodering og montering av Askerbunaden.

Da prinsesse Ingrid Alexandra ble konfirmert i fjor, fikk hun overbragt Askerbunaden i konfirmasjonspresang fra Asker husflidslag.

Det er ikke første gang kronprinsesssen deler fra sitt private virke på bildedelingstjenesten. En drøy uke etter at Norge koronastengte, la hun ut en serie bilder som viste hvordan kronprinsparet taklet koronakrisen hjemme på Skaugum. 

Slottets kommunikasjonssjef Guri Varpe bekrefter at hun kjenner til posten på Instagram, men at hun ikke kjenner til detaljer rundt vevkurset. 

Det har ikke lykkes Budstikka å komme i kontakt med Asker husflidslag.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.