Skip to main content

Kronprinsen: – Veldig god på speilegg

LIKER SPEILEGG: Kronprins Haakon blir intervjuet av konferansier Arne Hjeltnes om sine matvaner - og hvilke retter han er god på.
LIKER SPEILEGG: Kronprins Haakon blir intervjuet av konferansier Arne Hjeltnes om sine matvaner - og hvilke retter han er god på.

Da kronprins Haakon svingte en tur innom Mathallen i Oslo i dag kom han med noen matnyttige innrømmelser.

De fleste tror kanskje at Kronprinsen blir vartet opp med vaktler og fois gras, blinis og kobebiff. Slik er det nødvendigvis ikke.

– Jeg er egentlig ikke så opptatt av gourmetmat. Jeg liker det enkelt, med rene smaker, sier han.

For når kronprinsen står på kjøkkenet går det visstnok forholdsvis enkelt for seg.

– Jeg er veldig god på speilegg, smiler han.

– Og havregrøt. Jeg er også veldig god på en pastarett som jeg serverer med gulrot og erter.

SE VIDEO: Kronprinsen lager hamburgere i skogen

Liker variert mat

Kronprins Haakon Magnus var innom Mathallen i dag i anledning kokkenes VM, Bocuse d´Or.

Arne Hjeltnes var konferansier og fortalte historien om da han en gang spurte Kong Harald om hva som var favorittretten hans.

– Da svarte han: Det kan jeg ikke si, for da får jeg bare servert det heretter, sier Hjeltnes. 

Kronprins Haakon Magnus var litt mer diplomatisk i svaret sitt.

– Jeg liker variert mat, humrer han.

Kronprinsen kommer fra kår der maten som regel står servert på bordet.

– Jeg er heldig, for vi har gode kokker både på Slottet og hjemme. Jeg er nok ikke så god på matlaging, innrømmer han.

LES OGSÅ: Fikk Mette-Marit brownies på bursdagen?

Konkurrerte i fenalår

Allerede i mars begynte de håpefulle kokkene forberedelsene til den store kokkekonkurransen som gir gullbilletten til kokkenes VM, Bocuse d´Or. Oppskrifter med Fenalår fra Norge stod i fokus, og den folkekjære God Morgen, Norge-kokken Wenche Andersen fra Bærums Verk var en av jurymedlemmene.

– Det er veldig spennende å få være med og bedømme disse seks dyktige kokkene. Jeg er ydmyk til oppgaven, de har jobbet utrolig hardt for å komme dit de er i dag, sier Andersen.

LES OGSÅ: Mathias (22) er norgesmester i kjøttfag

Håper på lokale deltakere

Andersen satt i juryen sammen med blant andre Lise Finckenhagen og den franske Bocuse D´Or-kokken Franc Putelat. De ble servert retter laget med det norske fenalåret i sentrum. 

 

JURYMEDLEM: Wenche Andersen fra Bærums Verk satt i juryen under dagens kokkekonkurranse i Mathallen i Oslo.
JURYMEDLEM: Wenche Andersen fra Bærums Verk satt i juryen under dagens kokkekonkurranse i Mathallen i Oslo.

– Det er utrolig hvor mye smakfullt og spennende de har klart å lage ut av denne råvaren. Vi har fått smake kjøttet sammen med alt fra syltet rødbet og løyrom til gullpoteter og en variant med flatbrød. Dette er en spennende konkurranse, de er dyktige alle mann, sier Andersen om de seks deltakerne.

LES OGSÅ: Rykkinn-gutt (21) er kokk i verdenskjent restaurant

TV-kokken håper på noen lokale deltakere etter hvert.

– Vi har mange gode spisesteder i Asker og Bærum, så det er nok noen dyktige spirer på vei sier hun.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.