Skip to main content

– Krise for utekattene

Villkatten «Trond» får mat hver dag av matmor Siri Hall, som nå ber folk om å komme med tips om et hus egnet for hjemløse dyr i Asker og Bærum.
Villkatten «Trond» får mat hver dag av matmor Siri Hall, som nå ber folk om å komme med tips om et hus egnet for hjemløse dyr i Asker og Bærum.

Hjemløse katter går en tøff vinter i møte. Etter fire måneder på husjakt, slår Dyrenes hus nå alarm.

– Dette er den verste tiden for katter som ikke har et hjem. Når vi ikke har noe hus å ha kattene i midlertidig, er situasjonen helt fortvilt, sier Siri Hall, nestleder i Dyrebeskyttelsen Oslo og omegn/Dyrenes hus.

Hun gir «Trond» fisk i en skål ute ved sin egen villkatthytte på den syv mål store tomten sin ved Sollihøgda, her har fire innekatter og åtte utekatter hjemmet sitt.

Nå slår hun fast at hun ikke har mulighet til å ta inn flere dyr hjemme hos seg.

LES OGSÅ: Kattepine for Dyrenes hus i sommer

– Kattene trenger desperat et sted å være, både et akuttmottak og et sted vi kan ha administrasjon. Nå er vi tvunget til å si nei når folk tipser oss om katter i nød, sier Hall.

Fikk nei til bruksendring

Dyrenes hus har stått uten sted å være siden juni da kontrakten på huset de hadde leid på Eiksmarka i 22 år gikk ut.

LES OGSÅ: Kastes ut av kattehuset

Rundt 30 katter ble i hui og hast plassert i fosterhjem i påvente av at foreningen skulle finne et nytt sted å være.

I sommer så det, som Budstikka tidligere har omtalt, ut til at dyrene kunne flytte inn i en nedlagt barnepark på Stabekk. Det strandet ifølge Hall på at stedet trengte bruksendring, noe kommunen ikke ønsket å innvilge.

Katter syke av kulde

I høst har foreningen og Bærum kommune snakket om at en annen nedlagt barnehage i Bærum skulle bli det nye stedet for de husløse kattene.

– Stedet trenger anslagsvis en oppussing for rundt 500.000 kroner. Hvis vi i tillegg må betale husleie på 4.000 kroner i måneden, blir det for dyrt for oss, sier dyrevennen.

LES OGSÅ: - Kommunen må vise raushet mot Dyrenes hus

Hun legger ikke skjul på at situasjonen begynner å slite på foreningen, flere har sluttet fordi de ikke ser at de kan hjelpe dyrene slik status er nå.

– Når det er vått på dagen og kaldt på natten blir mange utekatter så nedkjølte at de blir syke. De rekker aldri å tørke pelsen.

LES OGSÅ: Kan du passe på denne svanen?

Ber om hustips

– Vi har sett på så mange steder, det er fryktelig slitsomt. Nå er det kommet dit at jeg innstendig ber folk ta kontakt med oss hvis de vet om et hus i Bærum som kan passe for oss, sier Hall.

LES OGSÅ: Holly ble dumpet

Hun forteller at stedet ikke trenger å ha en kjempestor tomt. De trenger heller ikke veldig høy standard.

– Vi trenger plass til en utegård – og stedet kan ikke være for dyrt, sier Siri Hall, som frykter at følgene av en husløs vinter kan bli flere lidende katter og stammer med villkatter i Asker og Bærum.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.