Notorisk lovbryter tiltalt for «alt mulig»

I RETTEN: Mannen fra Bærum må møte i Oslo tingrett, tiltalt for 49 lovbrudd bare det siste året.

I RETTEN: Mannen fra Bærum må møte i Oslo tingrett, tiltalt for 49 lovbrudd bare det siste året.

En Bærums-mann i 20-årene skal ha begått 49 lovbrudd – på under ett år.

DEL

Les alt innhold på budstikka.no for kun kr 6,30,- pr. dag

Nå står han tiltalt for samtlige, og må i Oslo tingrett blant annet svare for flere tilfeller av økonomisk svindel, identitetstyveri, skadeverk og butikktyveri.

Ved minst fire anledninger skal han ha forledet privatpersoner til å selge ham en bil, uten å overføre den avtalte salgssummen. Han er også tiltalt for kjøring i ruspåvirket tilstand, for å ha kjørt over fartsgrensen og for å ha kjørt bil uten gyldig førerkort. Mannen skal ved flere anledninger ha unnlatt å stanse for kontroll når politiet har krevet det, står det å lese i tiltalen.

I et av tilfellene skal han etter kort tid ha blitt innhentet av en politibil, «men fortsatte å kjøre til tross for politiets gjentatte og tydelige signaler om å stanse». Han skal til slutt ha blitt stanset og pågrepet av politiet, selv om han først forsøkte å løpe fra dem.

LES OGSÅ: Stjal kollekten i kirken og brøt seg inn i hus

Gikk rundt med våpen

Tre ganger i løpet av knappe fem måneder ble mannen også tatt med våpen. Han skal blant annet ha vært i besittelse av «ulike løp og skjefter til skytevåpen, tre magasiner samt 2 stk. haglpatroner», heter det i tiltalen. Mannen skal også ha bli tatt gående rundt med kniv, batonger, en startpistol, fire magasiner samt ett avsagd løp og flere ulike skjeftedeler til skytevåpen.

Artikkeltags