Skip to main content

Kreyerskjær solgt for 10,5 millioner

FIRE ÅR: Eiendommen på Kreyerskjær har vært forsøkt solgt i fire år. Nå har de tidligere eierne endelig fått noen til å ta over stedet. FOTO: KARL BRAANAAS

I 2008 ble Kreyerskjær utenfor Nesøya forsøkt solgt for 19 millioner. Nå har nye eiere overtatt øya for 10,5 millioner.

Etter å ha vært et salgsobjekt i ca. fire år, fikk eierne av Kreyerskjær napp en kjøper i desember 2012.

– Det gikk fint til slutt og både selger og kjøper ble happy, sier advokat Tom Elliot Johnsen hos Sem og Johnsen eiendomsmegling.

Fra 19 – 10,5 millioner

Kreyerskjær har blitt forsøkt solgt, både som bolig og som fritidseiendom, og prisen har variert kraftig for hver gang den har ligget ute på Finn.no. Nettstedet E24.no skrev i mai 2008 at eiendommen var til salgs som bolig for 19 millioner kroner.

Året etter skrev Nettavisen at prisen var redusert til 15 millioner. I 2011 ble eiendommen markedsført som fritidseiendom, og prisen ble oppjustert til 16 millioner.

I august 2012 kunne man skaffe seg skjærgårdsidyllen for «bare» 12 millioner, og fire måneder senere ble den altså solgt med ytterligere 1,5 millioner i rabatt.

– Det er vrient å prissette en øy – det er ikke mer komplisert enn det. Det var et spesielt objekt på godt og ondt. Det er kjempeidyllisk, men litt lite, så det var ikke alle det passet for, slår Elliot Johnsen fast.

LES OGSÅ: Denne øya kan bli din for 16 mill.

Gangbro til Nesøya

Eneboligen er bygget i 1932, og primærrommet er på 107 kvadratmeter. Tomten er 1.498 kvadratmeter stor. Kreyerskjær er forbundet med Nesøya med en gangbro. På Nesøya-siden har eiendommen rettighet til garasje.

Det finnes også et båtslipp med sviller og skinnegang på øya. Det finnes også to brygger, tre bøyeplasser med moring og en terrasse på 55 kvadratmeter i strandlinjen.

– Eierne har hatt dette som fast bolig i 50 år, men det kan også brukes som landsted. For eksempel som sommerhus for noen som bor i utlandet, sa Johnsen til Budstikka i 2011.

Les mer om Kreyerskjær

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.