Skip to main content

Krever ny omkamp

FORNØYD: Torgeir Salvesen i aksjonsgruppen ser med spenning på at reguleringssaken nå må behandles på nytt. Boligene i bakgrunnen skal rives for å gi plass til boliger for tidligere rusmisbrukere. Ordfører Lene Conradi beklager at sårt tiltrengte treningsboliger nå blir ytterligere forsinket. FOTO: HAKON HOLTAN

De omstridte ettervernsboligene i Skustadgata i Asker skulle stått ferdig i august i fjor. Nå har Fylkesmannen underkjent kommunestyrets vedtak og dermed blir det ny utsettelse.

– Når Fylkesmannen nå sender saken tilbake til kommunen, er det nytt håp for oss at planene ikke blir gjennomført, sier Torgeir Salvesen i aksjonsgruppen.

For to år siden mobiliserte nærmiljøet på Hvalstad til kamp mot etableringen.

Aksjonsgruppe samlet inn over 500 underskrifter, og tvang dermed kommunen til ny behandling av saken.

Men kommunen har ikke vært til å bevege – utover å redusere bygget til én etasje og fra syv til seks utleieboliger.

LES OGSÅ: Ny runde for rusboligene i Skustadgata

Aksjonsgruppen har heller ikke vært til å rokke. De fryktet belastningen med treningsboliger for tidligere rusmisbrukere i sin nærhet, og presset kommunen ved behandling av reguleringsplanen i bygningsråd, formannskap og kommunestyre.

Ett punkt felte kommunen

Fylkesmannen har gitt kommunen medhold i fem av seks klagepunkter. Men kommunens trafikkvurderinger, var ikke god nok – og begrunner krav om ny behandling.

Tålegrensen for trafikk i smale, uoversiktlige Skustadgata er nådd. Det hevder både beboere og kommunen.

Men når rådmannen legger til grunn at trafikken ikke vil øke med boligene da beboergruppen neppe har bil eller førerkort, blir argumentet blankt avvist av Fylkesmannen.

LES OGSÅ: Presset til høring om omstridte boliger

– Reguleringsplanen inneholder ikke bestemmelser om én bestemt beboergruppe i boligene, påpeker assisterende fylkesmann Rannveig Bjerkmo, som dermed konkluderer med at det er uriktig å beregne forventet trafikk ut ifra tiltenkt beboergruppe.

Skylder på saksbehandlingsfeil

Fylkesmannen mener det foreligger saksbehandlingsfeil, og tviler på om de folkevalgte har fått riktige, faktiske opplysninger.

Det er stort press på å få botilbud til tidligere rusmisbrukere. Kommunen vedtok allerede i 2010 å bygge seks slike boliger i Skustadgata.

I et valgintervju i Budstikka nylig fremhevet ordfører Lene Conradi at boligene som ikke var bygget i Skustadgata, er noe hun er minst fornøyd med.

– Bygningsrådet fant trafikkanalysen tillitvekkende. Uansett er det ikke ønskelig at dette prosjektet blir ytterligere forsinket, så det beklager vi i så fall sterkt hvis blir konsekvensen, sier hun nå.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.