Skip to main content

Krever erstatning etter vingling i luksusbolig-strid

UTBYGGER: Kristoffer Andenæs sier planutvalget sparte skattebetalerne for et erstatningskrav på flere titall millioner kroner, da de snudde for andre gang. Men byggesaken på Stabekk er enda ikke avgjort. FOTO: KARL BRAANAAS

Planutvalget i Bærum gjorde torsdag nok en kuvending i den betente byggesaken på Stabekk. Utbyggeren vil likevel kreve erstatning.

Torsdag kveld fikk Andenæs-gruppen tilbake rammetillatelsen til å bygge 29 luksusleiligheter i den gamle forretningsgården i Gamle Drammensvei 48 på Stabekk. Den samme tillatelsen de mistet for bare tre uker siden, da planutvalget tok en klage fra Vestre Stabekk vel til følge.

Eier Kristoffer Andenæs er ikke er imponert over saksgangen.

– Men heldigvis hadde planutvalget vett til å snu til slutt, sier han.

I forkant av møtet advarte rådmannen politikerne om at kommunen risikerte et saftig erstatningskrav, dersom vedtaket ble stående. Men til tross for politikernes retrett torsdag kveld, vil Andenæs-gruppen like fullt kreve erstatning for økonomisk tap.

BAKGRUNN: Politikere stopper luksusleiligheter under bygging

– Kunne kostet flesk

– Det gjelder kostnadene knyttet til blant annet til juridisk bistand, samt ekstrautgifter til å gjennomgå og kvalitetssikre hele søknaden på nytt i lys av vedtaket, sier Kristoffer Andenæs.

– Vi har hele tiden jobbet iherdig for å holde ekstrakostnadene nede. Det er også viktig å poengtere at kravet er helt bagatellmessig i forhold til hva det kunne kostet om vedtaket ble stående. Da hadde vi snakket flere titall millioner kroner, sier han videre.

LES OGSÅ: Luksusleiligheter kan gi utbygger kjempesmell

Ikke endelig avgjort

Vestre Stabekk vel har heller ikke latt seg imponere av prosessen.

«I saken om Gamle Drammensvei 48 har den usedvanlige situasjonen oppstått at utbygger Andenæs og byråkratene i planavdelingen går sammen for å presse våre folkevalgte politikere til å omgjøre et klart og tydelig kommunestyrevedtak», skrev styremedlem Jan Christian Mollestad i et debattinnlegg i forkant av møtet.

– Vi har forholdt oss til reguleringsplanen som kommunestyret har vedtatt, og som utbygger har forholdt seg til i sin søknad, svarer kommunaldirektør Arthur Wøhni i Bærum kommune.

Saken er imidlertid ikke endelig avgjort. Et enstemmig planutvalg vedtok å be Fylkesmannen behandle klagen fra vellet.

Kristoffer Andenæs er ikke bekymret for at klagebehandlingen vil stikke nye kjepper i hjulene for fremdriften i prosjektet.

– Vi oppfatter at det ikke finnes grunnlag for å ta klagen til følge, derfor var vi veldig overrasket over planutvalgets første vedtak, sier han.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.