Skip to main content

Krever at Støre stopper ruskuttene

FORBANNET: – Jeg er både opprørt og forbannet over at helseministeren konsekvent viser den kalde skulderen til mennesker som er i en fortvilet situasjon og trenger samfunents hjelp, sier Jan Tore Sanner (H).

Hverken Vestre Viken eller helseministeren har godtgjort at nedleggelsen vil føre til bedre tilbud, sier Høyre-nestor Jan Tore Sanner.

Helseminister Jonas Gahr Støre (Ap) må svare for Vestre Vikens planer om å kutte i rus- og psykiatritilbudet i stortingets spørretime onsdag.

– Jeg kommer til å kreve at helseministeren griper inn og stopper nedleggelsen av disse verdifulle plassenem, sier Høyre-nestleder Jan Tore Sanner til Budstikka.

– Helt meningsløst

I spørretimen vil Sanner spørre helseministeren om han vil gripe inn og stoppe nedleggelsen av behandlingsplasser inntil det er foretatt en undersøkelse om behovene.

– Det er helt meningsløst at det skal legges ned behandlingsplasser, samtidig som motiverte rusmisbrukere står i kø i påvente av behandling. Til alt overmål har helseministeren varslet at man vil ha en gjennomgang av behovet i behandlingsapparatet; jeg mener køene taler for seg selv, sier Sanner.

LESERINNLEGG PÅ B+: Uforsvarlige ruskutt

Sanner mener dessuten at hverken Vestre Viken eller helseministeren har godtgjort at nedleggelsen vil føre til bedre tilbud.

– De legger ned plasser for å spare penger. Det er ikke rusavhengige og personer med psykiske helseutfordringer som skal betale prisen for Vestre Vikens økonomiske utfordring.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.