Skip to main content

Krevde nye forhandlinger

TRAKK SEG: Anne-Gerd Steffensen. FOTO: KARL BRAANAAS
TRAKK SEG: Anne-Gerd Steffensen. FOTO: KARL BRAANAAS

Motstanderne til Anne-Gerd Steffensen forsøkte forrige uke å gå bak hennes rygg for å gjenoppta budsjettforhandlingene med Høyre.

Det var forrige mandag at Bærum Frps leder Torbjørn Espelien tok kontakt med Høyres gruppeleder Bjørn Røtnes for å høre om det var mulig å gjenoppta budsjettforhandlingene.

Årsaken skal ha vært at Espelien og andre partimedlemmer skal ha vært svært misfornøyd med resultatene som daværende gruppeleder Anne-Gerd Steffensen og Henning Kolstad hadde oppnådd.

Espelien fikk avskjed på grått papir hos budsjettkameratene Høyre, Venstre, KrF og Pensjonistpartiet. Det bekrefter Høyres Bjørn Røtnes overfor Budstikka.

Murring

- Etter spørsmål fra Frp ble både de samarbeidene partiene og Høyre internt forespurt. Konklusjonen var at det ikke var grunn til å gjenoppta forhandlingene. Budsjettforslagene var allerede behandlet i utvalg og formannskap, sier Røtnes.

Allerede da budsjettkameratenes forhandlinger var unnagjort i begynnelsen av november, begynte Torbjørn Espelien og halve kommunestyregruppen til Bærum Frp å murre. Både Sven Even Maamoen, Ida Ohme Pedersen, Jan G. Breivik og Anne Espelien skal ha krevd at forhandlingene måtte gjenopptas.

Mandag denne uken bøyde Anne-Gerd Steffensen av for presset, og valgte sammen med partiets øvrige gruppestyre å trekke seg.

- Jeg hverken kan eller vil diskutere interne anliggender i Frp, sier Torbjørn Espelien til Budstikka.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.