Denne saken sto først på trykk i Askeravisen og Bærumsavisen.

Da oktober var over kunne Hege Paulsrud konstatere at hun hadde solgt 3.500 bilder for bortimot 700.000 kroner.

– Det er helt vilt, ler hun og legger til at hun er spent på hvordan det vil gå denne gangen.

Paulsrud har vokst opp på Rykkinn, men har bodd i Bardufoss de siste elleve årene. Helt spontant fant hun på at hun ville gjøre noe for Kreftforeningen.

At responsen skulle bli så stor, hadde hun aldri drømt om.

LES OGSÅ: Spiller for bestefars kreftkamp

Maler bildene selv

Paulsruds idé var å bruke litt av det hun kan for å hjelpe andre. Hun er gift, mamma til fire, har full jobb som flyger i Luftforsvaret og både maler og tegner når hun får tid.

Konseptet er enkelt; du kjøper et bilde, og pengene går til Kreftforeningen. Ved å overføre penger, og skrive e-post med navn og adresse, er du med på å bidra til forskning på kreft.

– Det er jo ikke annet enn det glade vanvidd, smiler Hege som håper at hun også i år kan glede seg over ny rekord.

– Jeg glemmer nok litt hvor mye jobb det var, men heldigvis er det mange som er flinke og hjelper meg med å dele på Facebook. I fjor jobbet jeg ikke, men nå er jeg jo i full jobb, så det blir en utfordring. Men jeg lover at bildene skal sendes innen postens sendefrist før jul, forteller Paulsrud optimistisk.

LES OGSÅ: Da de fikk vite at læreren ikke blir frisk, ville de gi noe tilbake

Overveldende

Oktober er måneden forskningsmidler blir overrakt, og i fjor ble Paulsrud invitert av Kreftforeningen da de overrakte midler til Tromsø sykehus.

– Det var veldig stort å være med på det. En av dem som talte under overrekkelsen var lønnet på penger innsamlet av Kreftforeningen. Det viser at innsatsen jeg gjør er med på å bidra til en veldig god sak, sier hun.

LES OGSÅ: Sykler 1.000 kilometer for kreftsaken

Hun vet også at Kreftforeningen setter pris på det hun gjør.

– Kreftforeningens arbeid er basert på innsamlede midler, og innsatsen mange bidrar med gjør at Kreftforeningen kan støtte viktig kreftforskning. Det er imponerende å se hva Hege har fått til, sa pressesjef i Kreftforeningen, Erik Vigander fra Heggedal, etter prosjektet i fjor.

Årets bilde: Livet

Paulsrud har kalt årets bilde i prosjektet for noe så enkelt og komplisert som «Livet».

– Det er basert på foto, og er symbolet på alt som er bra. Når barna er glade – da er alt bra. Å gi penger til forskning gjør at mange overlever – min mamma for eksempel. Hun fikk brystkreft og fant det ut tidlig ved en tilfeldighet. Vi tenkte alle sammen at dette går bra, og det gjorde det, men for noen år siden hadde ikke det vært selvsagt, forteller Hege åpenhjertig.

LES OGSÅ: Disse hundene har nese for alt

Symbol på lykke

På hegeprosjekt.com sier hun dette om bildet:

"Dere skal selv få bestemme hva dere ser i det, men jeg vil fortelle litt om hva det betyr for meg, og hvorfor dette motivet ble årets bilde. For meg har det siste året vært ganske tungt. Det har vært mange gode stunder, mange gode klemmer og deilige øyeblikk med familien, men det har også vært mange tunge stunder. Livet. Sånn det kan være noen ganger. I en av de tyngste periodene malte jeg det som skulle bli utgangspunktet for årets bilde i Hegeprosjekt. Et stort maleri på 1.5m", skriver hun.

LES OGSÅ: Fint å ha time igjen

"Jeg planlegger aldri hva jeg skal lage, ideen bare plutselig er der. Som oftest maler jeg med utgangspunkt i et foto, det har jeg også gjort denne gangen. Og det ble et skikkelig glad-bilde. Et lykkelig barn midt i svevet. Malt med en litt trist pensel. Hvorfor? Hvordan kan et sånt glad-bilde passe til en innsamling med et så alvorlig tema? Jeg har kommet til at det er så ekte som det kan få blitt, jeg klarer ikke lage det mer ekte. For dette smilende, jublende barnet er for meg det ultimate symbolet på lykke", fortsetter Paulsrud.

Glade, friske barn og voksne

"Glede. Livet. Slik jeg ønsker det skal være. Det jeg ser for meg når jeg er lei meg. Det jeg ønsker meg for at alt skal være perfekt. Det jeg drømmer om når ikke alt er enkelt. Et smil. Latter. Det jeg maler når jeg er trist. For meg har dette bildet blitt symbolet på alt jeg ønsker meg her i livet, nemlig glade og friske barn og voksne. Og jeg synes det beskriver akkurat hva vi vil oppnå med forskning på kreft. Så enkelt. Så vanskelig", avslutter hun.