Skip to main content

Kraftig oppblåsing av tiltak mot arbeidsledighet i Asker og Bærum

JOBBER AKTIVT:  Edel Hegerholm sier NAV jobber aktivt med tiltak.
JOBBER AKTIVT: Edel Hegerholm sier NAV jobber aktivt med tiltak.

Hadde ikke Nav trappet opp tiltakene sine, ville det vært 304 flere arbeidsledige lokalt ved utgangen av januar i år i forhold til i fjor.

Størst økning i ledigheten har det vært blant ingeniør – og ikt-fag, viser tallene fra NAV som ble offentliggjort fredag.

– Ledighetstallet lokalt hadde vært høyere om vi ikke hadde jobbet svært aktivt med å bruke gode tiltak, sier NAV-sjef i Bærum, Edel Hegerholm.

Disse tiltakene er for eksempel lønnstilskudd til arbeidsgivere, arbeidstrening og skolering.

LES OGSÅ:

– Vi skal klore oss fast gjennom de tøffe tidene  

Nye kjempekutt i Schlumberger - ukjent hvor mange flere som må gå i Asker

Flere på tiltak

Tall fra NAV viser at ledigheten i Bærum ved utgangen av januar er på 1382 personer. Det er i utgangspunktet en nedgang på tre personer i forhold til samme måned i fjor. Men så må personer på tiltak plusses på.

I Bærum var det 335 arbeidssøkere på tiltak nå i januar. Plusser man på tiltaks-tallet er reell ledighet på 1717 personer.

I januar fjor, 2015, var det 103 på tiltak. Ledigheten totalt i januar i fjor 2015 i Bærum var på 1379 personer, med 103 på tiltak.

I Asker var det ved utgangen av januar i år 744 ledige, inkludert 138 på tiltak. I januar i fjor var det 738 ledige, inkludert 75 på tiltak.

LES OGSÅ: NAV-sjefen: Ser ingen snarlig bedring i ledigheten

Høyst i ingeniørfagene

Oljenedturen har i økende grad rammet  Asker og Bærum, noe som klart gir seg utslag i ledighetsstatistikken. Budstikka har omtalt flere av nedbemanningene, senest fredag da vi bragte artikkelen om oljeservicefirmaet Ellingsen NOR på Skui som nedbemanner og er i omstilling.

– Det er nå 205 ledige personer med denne yrkesbakgrunnen i Bærum i januar, og dette er den yrkesbakgrunnen med størst ledighet, sier Hegerholm.

Det samme gjelder Asker.

– Den klart høyeste ledigheten målt i antall personer finner vi også i Asker innen ingeniør- og ikt-fag med 58 personer eller 104 prosent. Det var 114 ledige personer med denne yrkesbakgrunnen i Asker i januar.

LES OGSÅ: – Vi skal klore oss fast gjennom de tøffe tidene

Venter ingen bedring

Norsk Industri kom torsdag med prognoser for industrien for inneværende år. Totalt sett i norsk industri forventer organisasjonen nullvekst, og sterkt redusert sysselsetting i olje- og gass.

Edel Hegerholm venter heller ingen lysning i ledigheten lokalt.

– Nei, det er dessverre ingenting som tyder på at ledigheten vil gå ned i år, sier hun.

Utvider åpningstidene

NAV utvider nå åpningstidene.

– Er det på grunn av økt ledighet?

– Det er flere grunner. Økt ledighet er en. Men en stadig større bruk av elektroniske tjenester er en svært viktig grunn. Det at det stadig er større behov for oss gjør at vi ønsker å gi publikum flere timeavtaler og planlagte møter, sier hun.

Samarbeid om rekruttering

Uavhengig av de ferske tallene rundt ledigheten får NAV Bærum ellers stor ros av Norsk Folkehjelp for sin innsats for å få det nye asylmottaket på Lysaker opp og stå.

Budstikka.no fortalte torsdag kveld om at det nå i løpet av få dager flytter flere hundre asylsøkere inn i de gamle kontorlokalene etter Tandberg på Lysaker.

Nav Bærum her samarbeidet tett med Norsk Folkehjelp, og får ros av Hans Eric Haug, HR-sjef i Norsk Folkehjelp.

Haug roser samarbeidet med Nav.

– En gruppe ansatte i NAV brukte julen på å gjennomgå søknadene som hadde kommet inn. I alt var det 503 søkere. Dette er tredje gangen Norsk Folkehjelp og Nav samarbeider om rekruttering av ansatte til asylmottak.

Her er det snakk om ordinære stillinger, ikke folk på tiltak.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.