Skip to main content

Koreansk på mobiltoppen i Asker og Bærum

NY IGJEN: Ola Lauten fra Høvik kjøper ny mobil hvert år. I år ble det en koreansk toppmodell. FOTO: TORE GURIBY

Det er ingen tvil: Samsung er i øyeblikket mobilmerket over alle andre i Asker og Bærum.

Torsdag falt mobilen til Ola Lauten fra Høvik i gulvet med et knas. Resultat: Knust skjerm på den ett år gamle Nexus-en.

– Jeg tenkte jeg skulle klare meg med den over sommeren. Det blir uansett gjerne en ny mobil hver sommer, når sommerpengene kommer. Og det blir jo penger av det. Denne koster 4.500 kroner, sier han.

Og kikker på sin nye Samsung Galaxy S4 Active.

– Men det er jo en datamaskin med liten skjerm, forsvarer han seg selv.

Mye koreansk

Hele syv av de ti mest populære mobiltelefonene i juni kommer fra den koreanske elektronikkprodusenten. Det viser salgslisten vi har fått ut fra Elkjøp Megastore på Slependen. Samsung-tendensen viser seg også i Elkjøps nettbutikk.

Lauten er ikke i tvil om hvorfor han velger Samsungs toppmodell i stedet for den også populære iPhone.

– Operativsystemet Android, som Samsung bruker, er et mye mer åpent – du blir ikke styrt på samme måte som i operativsystemet til iPhone. Men iPhone er sikkert bra for dem som bare vil ha enkel telefon – med bare én knapp, sier han lettere syrlig.

– Det er litt slik at enten er man Android-fan eller så er man Apple-fan. Og da er det ikke aktuelt å gå over til å bruke det andre systemet. Dette handler jo mye om økomiljøet rundt telefonen. Jeg har brukt Android i mange år, og da er det mye enklere å fortsette å bruke det operativsystemet. Blant annet har jeg brukt en del penger til apper, sier han.

Kun én iPhone

Sammenligner vi med Elkjøps landstall, så er en av de mest påfallende forskjellene at iPhone 4, Apples mest solgte telefon, ikke engang er inne på 10-på-topp-listen i Asker og Bærum, mens den er inne på en 8. plass på landsbasis. I stedet er det kritikerroste HTC One som har hoppet inn på en 6. plass – nok en Android-telefon.

Teleansvarlig Waqas Ahmad hos Elkjøp Megastore på Slependen mener at Samsung er flinke på markedsføringssiden.

– De har også telefoner i alle kategorier, slik at de treffer alle målgruppene. Apple har jo bare én, dyr type, sier han.

I mobilavdelingen har han mange telefoner fra 10 ulike merker. Men på topplisten er det bare fire ulike merker.

Les flere økonomi- og bolignyheter fra Budstikka.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.