Skip to main content

Kontrastens magi

GAMMELT OG NYTT: Sofaen og bordet er kjøpt brukt, og er i tråd med sveitserstilen. Sammen med røffe skinnfeller, lysekronen og de hvite stolene oppnår Hege kontrastene hun hele tiden streber etter.

Hege Skommesvik Nygaard har skapt sveitserstil med egen vri i sin hvite villa på Høvik.

Her er trehusets opprinnelige 1800-tallsånd fortsatt i veggene, men med en forkjærlighet for brytningen mellom gammelt og nytt, feminint og maskulint, dyrt og billig, har interiørkonsulenten skapt sin egen versjon av den karakteristiske stilepoken.
– Når man går inn i et hus skal man føle en naturlig sammenheng med utsiden. De faste elementene følger husets stil, men jeg blander dem med moderne innslag, forteller Hege.

Se alle bildene her

Sammen med ektemannen Tor Nygaard, sønnene Mathias (7) og Preben (21), katten Dennis og hunden Pelle har hun bodd syv år i sveitservillaen fra 1876, som er én av få i sin genre på Høvik. Da de overtok boligen skrek 80-tallet mot dem med røde og gule strietapeter, og paret ønsket seg tilbake til stilepoken som gjorde sitt inntog på midten av 1800-tallet, med smale dører, store vinduer og åpne, lyse rom. Kjøkkeninnredning, paneler og listverk er i dag byttet ut i tråd med epokens stilkrav, og tak og vegger er hevet i 1. etasje.
Øvrig interiør tillater Hege seg å mikse.
– Jeg tiltrekkes av det harde mot det myke, det feminine mot det maskuline. Jeg bruker for eksempel mye skinn og brunt for å balansere lysekronene, som ellers kunne blitt litt vel snuppete for meg. Det skal veldig lite til for å gjøre om et helt inntrykk, forklarer Hege.


 

 

 

 

 

 

 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.