- Det er beklagelig at kommunen ikke har gjort noe

 RASMUSSEN REAGERER: – Det burde i det minste kunne gå an å få til en liten parkeringsplass, sier Marianne Riis Rasmussen (Ap).

RASMUSSEN REAGERER: – Det burde i det minste kunne gå an å få til en liten parkeringsplass, sier Marianne Riis Rasmussen (Ap). Foto:

Vollenkvinnen Marianne Riis Rasmussen (Ap) reagerer på hvordan friområdet Merraneset er behandlet av kommunen.

DEL

– Jeg har sendt inn et spørsmål til formannskapet, og har fått bekreftet at det vil bli orientert om dette i det første formannskapet i august. Jeg stiller spørsmål ved hva som har blitt gjort, og hva tenkes gjort fra kommunens side for å gjøre området lett tilgjengelig for Askers befolkning slik som tenkt da området ble kjøpt?, sier Rasmussen som sitter i formannskapet.

LES OGSÅ: Kritiserer plan for offentlig strandeiendom

Budstikka har tidligere denne uken skrevet om området Merraneset på Konglungen, som i 2008 ble kjøpt av kommunen. Siden den gang har friområdet vært lite utviklet, og det finnes ingen parkeringsplasser i området for dem som kommer langveis fra.

Rasmussen reagerer på at det har gått hele ni år siden kommunen kjøpte området i 2008.

– Det er veldig lenge siden kjøpet ble gjort, og det er beklagelig at vi som kommune har kjøpt noe, for å så ikke ha gjort noe mer.

– Kan ikke være en skjult perle

Konglungen vel har søkt om spillemidler fra kommunen til å få etablere sandvolleyballbane og Tuftepark på området. Parkeringsmulighetene skal ikke forbedres. I søknaden vellet har sendt til kommunen presiseres det at de som kommer langveis fra kan parkere ved Spirabukta en kilometers avstand unna Merraneset. 

– Merraneset kan ikke være en skjult perle for Konglungens egen befolkning. Lene Conradi gikk hardt ut da området ble kjøpt i 2008 og sa at man sikret det for Askers befolkning, og da må det være sikret også i fremtiden, sier Rasmussen.

LES OGSÅ: "Gratis" strandparadis til badefolket

Vanskelig adkomst

Slik Merraneset er i dag er veien ned til området skiltet med privat oppsatte skilter med "parkering forbudt".

– Jeg hører ofte ordføreren skryter av at man har sikret strandlinjen for offentligheten, men det hjelper jo ikke hvis man ikke kommer seg dit. Jeg reagerer på parkeringsskiltene. Det gjør det vanskelig for folk som er bevegelseshemmede, sier Rasmussen.

Området Asker kommune eier er på 35 mål.

– Det burde i det minste være mulig å få til en liten parkeringsplass!, mener Rasmussen.

Artikkeltags