Skip to main content

Kommunestyret i Bærum: Vraket nærbutikker på Blommenholm – Høvik får ny forretning

VRAKET: Kiwi får ikke bygge butikk på Blommenholm.  ILLUSTRASJON: ARCASA ARKITEKTER
VRAKET: Kiwi får ikke bygge butikk på Blommenholm. ILLUSTRASJON: ARCASA ARKITEKTER

Coop får åpne matbutikk i Sandviksveien på Høvik. På Blommenholm ble både Kiwi og Rema 1000s butikkdrømmer vraket av kommunestyret.

Det har vært hard kniving mellom Rema 1000 og Kiwi om å få bygge nye dagligvarebutikker i Blommenholmveien. Onsdag kveld ble drømmene knust for begge matkjedene av et knapt flertall av politikerne i kommunestyret.

Coops planer var mer spiselig for Bærums folkevalgte, og flertallet slukte planen og ga grønt lys en ny butikk som kan være inntil 800 kvadratmeter stor.

 

KLAR: Dersom alt går som Coop Vestvikens administrerende direktør Wenche Wahlstrøm Løvland håper, vil en butikk stå ferdig så snart som mulig.
KLAR: Dersom alt går som Coop Vestvikens administrerende direktør Wenche Wahlstrøm Løvland håper, vil en butikk stå ferdig så snart som mulig.

LES OGSÅ:

Saken fortsetter under faktaboksen:

Nærbutikker  

Flertall i to utvalg

Både i planutvalget og i formannskapet i Bærum har det vært flertall blant politikerne for etablering både på Blommenholm og Høvik.

Høyre har helt siden første behandling av saken i planutvalget vært delt. Også Venstre har vært delt, og representantene har stått fritt i enne saken.

Derfor har saken vært helt åpen frem til behandlingen og voteringen i kommunestyret onsdag kveld.

I kommunestyret argumenterte Høyres Siw Wikan for butikk på Høvik, men mente det ikke er behov på Blommenholm. Dette fikk hun med seg flertallet på.

Arbeiderpartiet vil ha nærbutikker begge steder.

– Nærbutikker der folk bor, gjør det raskere å handle, og det er mulig å gå til butikken. Det er også en hyggelig møteplass for nærmiljøet. Det er godt nok kundegrunnlag for både butikk på Høvik og én på Blommenholm, sa Aps Marianne Rieber-Mohn.

På Blommenholm sa hun ja til Kiwis forslag, men nei til Rema 1000 på nabotomten.

LES OGSÅ:

Rema nekter å avgi tomt til Kiwi på Blommenholm

Udnes grundig nedstemt i butikksakene  

Positivt for nærmiljøet

Venstres representanter sto fritt i denne saken.

Ole Andreas Lilloe-Olsen har tvilt seg frem til at han ønsker en butikk i Sandviksveien, men han vil ikke ha butikk på Blommenholm.

MDG har støttet naboenes bekymring for økt trafikk i nærområdet på Blommenholm og Høvik, og ønsket ikke butikker på noen av stedene.

LES OGSÅ: Rema 1000 legger villa på bordet i matkamp på Blommenholm  

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.