Skip to main content

Kommuneplansjef: – Tårn med problemer

GATEPLAN: - Det gode, pulserende byliv skjer på gateplan, ikke på takterrassen, mener kommuneplansjef Tor Arne Midtbø.

Kommuneplansjef Tor Arne Midtbø i Asker er lunken til høyhusideene.

Han kjenner til prosjektet fra Boxs arkitektstudio.

LES: Foreslår 17 etasjer i Asker sentrum

– Prosjektet ble fremmet som reguleringsplan, og forelagt bygningsrådet til politisk behandling. Bygningsrådet avviste planforslaget med henvisning til behovet for å se høyhus i Asker i en større sammenheng. Dette vil skje når kommunen igangsetter arbeidet med en helhetlig kommunedelplan for det sentrale Asker, et planarbeid som igangsettes når trasé for E18 er fastsatt. Dette håper vi vil skje i løpet av 2016, sier Midtbø.

I det hele tatt synes han spørsmålet om tårnbebyggelse er «noe tabloid».

– Det vi egentlig snakker om er høy arealutnyttelse. Det er neppe et mål i seg selv å bygge til himmels, men det er et absolutt mål å bygge tett rundt kollektivknutepunkter og jernbanestasjoner, sier Midtbø.

– Og skal bebyggelsen huse boliger så må vi bygge hus med boligkvalitet. I så måte har de tre tårnene «store utfordringer». Både med tanke på støy fra E18 og krav til utearealer per bolig, kommenterer Tor Arne Midtbø.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.