Skip to main content

– Kommunen må vise raushet mot Dyrenes Hus

Kommunestyrerepresentant for Venstre, Odd Roar Kristensen, er klar på at Bærum kommune bør hjelpe Dyrenes Hus med et sted å være.
Kommunestyrerepresentant for Venstre, Odd Roar Kristensen, er klar på at Bærum kommune bør hjelpe Dyrenes Hus med et sted å være.

Politikere kommer nå på banen etter at det ble kjent at Dyrenes Hus er oppsagt fra sine lokaler på Eiksmarka.

Først ute er kommunestyrerepresentant Odd Roar Kristensen fra Bærum Venstre. Han likte ikke å lese i Budstikka at Dyrenes Hus kan bli nødt til å stanse arbeidet sitt med omplassering av katter og andre dyr.

 

Dette har de gjort fra stedet de har leid i 22 år.

– Disse ildsjelene gjør en såpass flott jobb i dyrevernsammenheng at dette kan ikke vi som politikere, eller kommune, sitte stille og se på, sier Odd Roar Kristensen.

– Uforsvarlig og trist

Han peker på at uten tilbudet som i dag finnes på Eiksmarka står katter og andre dyr i fare for å bli mishandlet og drept.

– Her tilbringer mange frivillige mange timer og dager. De påtar seg ansvar for å passe på disse dyrene, sier Kristensen.

Han ber derfor Bærum kommune om å lete opp et mulig sted der dette arbeidet kan fortsette.

– Kommunen må så langt det er mulig vise raushet og prøve å finne et sted der disse ildsjelene kan drive sin misjon for dyrene, sier Kristensen.

– Hva vil du konkret gjøre i saken?
– Jeg vil først ta dette opp i Venstres gruppe, slik at vi følger formelt riktig saksgang. Så må vi presse på politisk for å finne en løsning.

LES OGSÅ: Dyrenes Hus har betalt 22.000 kroner i advokatutgifter for hver katteplass

– Glad for støtte

Nestleder Lena Mangen i Dyrebeskyttelsen Oslo og Omegn er svært glad for politisk støtte når Budstikka forteller henne om Venstres engasjement.

– Så bra. Det er politisk støtte og engasjement vi trenger. Vi må ha hjelp for å finne et sted vi kan være. Vi har forsøkt selv, men innser at vi er avhengige av kommunal velvilje, sier Mangen.

Hun peker på at arbeidet foreningen driver gjør en forskjell for dyrene, og at dette er viktig for samfunnet og kommunen.

Når folk havner på sykehjem, eller dør, er det ofte Dyrenes Hus som hjelper til med omplassering.

I fjor omplasserte de 175 katter.

LES OGSÅ: - Dyrene blir ivaretatt

Det er utleier Løvenskiolds planer om å rehabilitere den gamle plassen, for senere å leie den ut til boligformål, som gjør at Dyrnes Hus må være ute innen 30. juni i år.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.