Skip to main content

Kommunen: – Interessant prosjekt

VIL REDUSERE: Kommuneplansjef Tor Arne Midtbø karakteriserer Langenga som et interessant, men vil ha inn færre boliger en utbyggerne ønsker. FOTO: TOM MAGNE ARMANN

Asker kommune synes Langenga er et interessant prosjekt, men er ikke innstilt på å legge til rette for så mange boliger som utbygger ønsker seg.

BAKGRUNN: Milliardprosjekt på Langenga: Vil bygge 300 boliger

– Asker kommune, ved formannskapet, har stilt seg bak den endringen som prosjektet foreslår, men da med omtrent halvparten antall boliger, forteller kommuneplansjef Tor Arne Midtbø.

Han bekrefter likevel at dette antallet ikke er et statisk tall, men at det danner utgangspunkt for en videre prosess mellom utbygger og kommunen.

Midtbø understreker at det viktigste heller ikke er antall boliger, men at de blir gode å bo i, med tilfredsstillende solforhold, lys, utsikt og utearealer.

– Vi avventer innspill fra overordnet myndighet. Her vil sikkert både Vegvesenet og Fylkesmannen ha synspunkter. Endelige løsninger må komme i forbindelse med reguleringsplan og detaljutforming. Der vil vi både måtte ta trafikale hensyn, klimamessig og forholdet til de eksisterende naboene. Asker kommune ser det som veldig interessant å jobbe videre med, da nettopp med henblikk på en kombinasjon mellom bolig, idrett og næring, forteller kommuneplansjefen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.